Tuesday, March 3, 2009

Amazing Photo Race

Serasa aku, ini adalah kali pertama aku menyertai acara race2 ni. Nak masuk mencari harta karun pun payah...bukan apa...rasa memang tak boleh nak menang :D Tu yg dari badan penat, bagi la can org lain kan yg lebih layak utk menang....hihi

Tapi kali ni, ntah macam mana tergerak hati nak join Amazing Photo Race anjuran FMDC setelah dihasut oleh Omar, Aku dan Encik Tunang pun, menyertainya.

Cek pointnya, bermula di KL Sentral, KLCC, Masjid Jamek, Pasar Seni dan berakhir balik di KL Sentral.

Perasaan? Nervers dan penat! hehe. Yer ar, badan yg kurang bersenam ini bila tetiba masuk benda yg memerlukan ketahanan fizikal dan kecekapan mental dan idea ni, memang la terlebih penat sikit kan? Tapi yg bestnya..ENJOY! hehe.

Kami semua peserta haruslah mengambil gambar berpandukan task di setiap cek point. Bukan sikit yer, BANYAK gambar! Huuu. Perlukan ketajaman idea dan kepantasan yg maksima kalau nak siapkan on time. Tapi group kami? Haha rilek rilek ajer...tu yg hampir kesemua cek point kami yg last sekali kot? Hihi..yg penting submit jer ye tak? :P

Mekaseh byk2 kepada pihak penganjur yg telah bertungkus lumus menguruskan acara ini. Berakhir dengan jayanya!

Tapi race kali ni..alhamdulillah, ada part yg kami peroleh kejayaan :D Mekaseh juri-juri semua. Dan semua peserta...korang memang turut bertungkus-lumus. Macam2 aksi yg kami dapat lihat..ye tak?

Ni aku tempek kan la aksi2 dan hasil dari kumpulan aku yg diberi nama Perang Bintang. Maksudnya? STARWARS! haha, ini idea omar nih!
ini adalah salahsatu task MANIS harus kami buat, tak jumpa subjek, last2 model kan diri sendiri je...huuu


Task di Cekpoint KL Sentral

task lagi....aku & omar bersama org awam. Ape motifnya aku buat tanda bagus tu yer? Huh



Lagi hasil-hasil gambar di Flickr

3 Komen:

bungaditepijalan said...

nice foto!

Memey Anuar said...

hey, mary jane kite same! hehe

[ Hanie ] said...

bungaditepijalan:
TQ :D

Memey Anuar:
ouhh...really? hehehe