Thursday, February 12, 2009

Pre-Wedding..Penting ke?

Penting ker Pre-Wedding ni?
Bagi aku....ada pentingnya.

Sesi perkenalan dengan Wedding Photographer anda JIKA anda mengambil fotografer yg sama utk Majlis besar nanti :D Time ni la you all nak kenal-kenal, nak mesra-mesra...mesra dengan pasangan memang dah biasa kan? Ni dengan orang yg akan memikul t'jawab pada hari bersejarah anda nanti.

Kalau ada duit lebih, mungkin bolehla nak upah fotografer kan? Ada duit..jalankan ajer ;)

Sesi berkenalan dengan fotografer anda adalah sangat penting, untuk timbulkan keserasian, dan 'ikatan/connection' tu. Kalau anda ambil fotografer yg sama waktu pre-wedding dan majlis besar nanti, anda akan dapat gambaran awal, bagaimana fotografer anda bekerja. Takdala rasa kekok mahupun malu nanti.

Sekurang-kurangnya berjumpa, bersembang, berhubung melalui emel mahupun YM, pun sudah memadai. Kalau ada pre-wedding ni...ia sebagai bonus. Tapi ada pasangan yg membuat pre-wedding ini, hanya untuk koleksi peribadi. Itu pun ok jugak.

So...pre-wedding aku? hehehe...banyak idea yg nak dibuat...tapi tak terluah lagi huuuu.

Any idea yg dabomb untuk pre-wedding? Style dan konsep? Mari Komen!

aku suka gambar ni sebab, you all perasan tingkap kat belakang tu? Grill nya bentuk LOVE kan? Ahhh sangat sweet! :D

sempat jugak budak baju putih tu join bergambar...ambil aura pre-wedding la katekan ;)


Entri penuh mengenai pre-wedding ini di blog Fuzuri Design

10 Komen:

@yue said...

wah..over bajet tu klu nk photoshoot as pre-wedding...tp siapa yg terlebih bajet tu silakan...

biasanyalah, jarang org wat pre-wedding photoshoot ni sbb byk lg mende nk pk..hehee..

*dulu xpenah jumpa photog pn..just emel..alhamdulillah hasil yg superb!

::zAsyikein:: said...

hanie-kin dolu mmg nk sgt wat pre-wed shoot tp time constraint sgt2..rugi2!!..tp betul time pre-wed tu nnt leh mesra2 alam ngn photog! n its nice tau nnt lepas kawen tgk gmbr2 cam ader turutan..seblum kawen,time nikah,sanding(L/P),then seterusnya...=)..opinion i la...ehhe
n for theme aper yg sesuai cuba selidik how the couple jmpa?kat ofis ker,kolej or elsewhere then gunala situation itew..klu jmpa kat kolej if possible pegi blk kolej tuh!..confirm gempak!! the memories remains at the peektures!..nway gudluck for ur wed prep!..=)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

penting..penting...penting

he he he...nanti i pun nak pre-wedding....haha...**pengsan ler...lom haper2 dah nak wat pre-wedding**

dear...
esok jumaat - ahad..i ada kursus kat intekma resort shah alam...

mau jumpa kah>?

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

xeea said...

tak sempat pun nak buat pre wed photo shoot dulu. busy maa.

neway, betul lah kate u. kenal2 dulu dgn photographer. takde la kaku semacam dan segan2 nanti.

lucky for me, photographer dulu member satu skola. bole laa huha-huha menggedik. huu

Dayu said...

hajat hati nak sgt buat pre-wed
tapi kocek kata 'nanti2 lah'
maka..
takde lah..
beramah mesra thru email je lah

Anonymous said...

pre weding tu penting juga sebenarnyer. apa yg penting nak bg anak cucu cicit kita tgk gmbr kita time kita muda2.

pastu wat kenanagn kita zaman muda2. saya dulu wat pre wedding pun sbb nak wat koleksi gmbr.

nurul
http://itsmenurul.blogspot.com

m@Ri@ said...

ya betullbudget tak mengizinkan..so takdekla pre-wedd..tp kalau ade pre-wedd ni sgtla bgs..leh kenal n komen sblm die jd photographer kita,...

[ Hanie ] said...

@yue:
waahh...sangt bagus yer. Itu yg kite cari! kepercayaan yg diberi tak disia-siakan ;)

::zAsyikein::
ouh yeker, tkpe2...buat post-wedding pon ok jgk hehehe. Ha, gud idea tu...pre-wedding di tmpat 1st time berjumpa eh...wah wah, kang semua org tepuk tangan :P

[yAN!e][pUTraJAya]:
takpe yanie...plan2 tu penting..so budget pon bole plan awal2 ;)
ouhh...insyaallah, kalau free k, agak bz jgk this weekend.

xeea:
ahaa...bagus tu, lagi senang kedua2 pihak ;) nak gedik n guling2 pun tak segan ye tak? hehe

Dayu:
takpe dayu, kalau tak cukup budget, mase outdoor session, kasi possing abis abisan ok? ;) beremel pun dah cukup...janji saling berhubung ;) dun worry

nurul:
ouh...bagus tu. Apakah konsep pre-wedding u eh? boleh kongsi? :)

m@Ri@:
:) its ok...kalau puas hati dgn hasil keje mereka pun, itu sudah cukup bagus ;)

mieza said...

dun be like me, bajet baik punya nak buat pre-wedding dgn candid syndrome, pastu amik another fotographer for actual wedding, siap dah byr depo RM500 kat candid..haha last2 disebabkan malas and tade idea mana nk buat pre-wed plus bajet makin lama makin tight..akhirnya 500 tu burn ahaks

[ Hanie ] said...

mieza:
huu knapekah tak bg couple lain replace bothof you? bole ke eh mcm tu? huhuhu