Tuesday, February 10, 2009

Pelamin Anganku

gambar dari sini

Sebelum ini aku dah ada servey2 ke beberapa butik-butik perkahwinan. Ada yang menarik minat aku...tapi 'agak' mahal dengan pakej yg ditawarkan.

Budget aku? Cukup setakat bersederhana..dan berbaloi. Taknak la gah-gah sangat...walaupun orang cakap seumur hidup sekali kan? Tapi kalau budget yg sangat tak berbaloi dan melampau...aku letak tepi.

Jadi dalam sesi menerjah butik-butik tu...aku akan bawa majalah Ratu Sehari sebagai rujukan aku. Sebabnya? Aku TERINGIN nak kan pelamin macam atau ala-ala di atas :D

Signboard pelamin...yang backdropnya ada bunga di tengah-tengah...dan ade lipatan-lipatan kain di kelilingnya. Wahhh bagi aku, sangat mengujakan. Tapi aku taknak la yg serabut2 dengan hiasan yg lain2. Just simple...tapi benda 'wajib' kat tengah-tengah tu ada :D banyak songeh pulak minah ni hihihi

Ibu aku pun, dah tau dah ape yg aku nak...asal masuk je kedai, die akan ingatkan aku keluarkan contoh yg aku nak...okla tu kan? :D

Tak tau la macam mana rupa pelamin aku nanti. Dah tanya dah kat 'butik' ni...dan dia akan try buat macam yang aku nak mengikut warna tema sekali. Alhamdulillah.

Takyah fresh flower pon takpe...artificial flower sudah memadai. Aku nak berjimat selagi boleh! :D

NOTE: Wahhhh ini adalah entri yang KE-100!! clap clap :D Terima kasih kepada pengunjung2 blog ini yer. Sebagai hadiah pada diri sendiri...balik nak main Bubbles yg aku beli semlm kat Toy R Us! haha...nak tengok rupenya? Next entri ok?

SERONOT!!

16 Komen:

nanonano said...

cantekkk !!
seyes..
tp kalau kat kuantan ni,
gune fresh flower atau x,
bezanya sikit sgt,
so, bg sape yg tringin nk fresh flower,
boley je amek
dpt wangian semulajadi je kat pelamin tu,
syiok !
:D

ungu violet said...

sekarang pelamin ni tgh hot kan!

The Journey.. said...

beli bubbles kat KLCC ke cik kak? hehe... nice meeting u though!

nurul aziyana said...

cun, meletup,n mmg menjadi pelamin angananku jugak..huuhu..btw, salam perkenalan..jom exchange link

wiena said...

wahhh weeee...i loike the pelamin. and oso...silalah buat blk pengantin seperti yg saya tunjuk dlm magazine yg anda beli bersama saya hr tu. pstttt psttt...siapakah pengapit kamu nanti...ngeeeee. saya sgt sebok nak tau. miahahahaha

aida said...

hi hanie =)
rajin gak view blog hanie..
same² mghitung hari =)
chantek sgttt...
then sye mmg dh mintak mak andam
pelamin mcm ni...ehehee..

dialicious said...

sweet sgt pelamin ni kan..i came across this pic..x silap i zaifie zainal punye kan..

mieza said...

hehe sesame la kite reach entry yg ke 100 ek..

[ Hanie ] said...

nanonano:
heheh mmg syiok dan nampak sweet kan ;)

ungu violet:
tu la...tah2 time majlis kita nnt, dah lapuk pulak isk2

The Journey:
hehehe...alemak..terkantoikah? :D Haah...after jumpe u aritu, tetibe teringin..terus pegi beli :P
Nice meeting both, eh three of you too! ;)

nurul aziyana:
hehe melatop kah? :D salam perkenlan juge, mari2, sudah exchange...TQ k ;)

wiena:
ouhh oso like? soka kan! haaa? haiyak..syle yg mane eh wina? dah lupeeeee...isk2. ouhhh yg mag mawi & ekin tu ke?

Hehe pengapit? insyaallah sepupu hanie kot ngeee.

aida:
hai aida, thanks kerna sudi menjenguk. Wahh bakal pengantin juge? Tu ar, kadang2 risau jgk, bile ckp kat butik kite nak design mcm ni...kang yg jd lain...pengsan! :D So kene pantau memantau la pasni yer hee.

dialicious:
haah rasenye diah. Tu ada tercatat nama zaifie zainal kat gambar tu ;)

mieza:
ouh? hehe mari meraikannya! :D

Memey Anuar said...

hani, pelamin ni sgt cantik.
tp kan, kalau duduk kejap ok la kot.
kalau nk bertepung tawar bagai, takut sakit blkg je nnt sbb xde back support kan.

tp kalau demi cantik, mmg cantik sgt. dgn lighting effect, fuhh.

xeea said...

wah.
sekarang ni semua dah gune english wedding theme kan?
sweet, gitu!

GreenJade said...

walauuuweyyhh cool taste hooh..santek konsepnye..akok like it lah..:D

tu la kans..takut nnt mntak lain..lain lak jadinyer..**pitam woo**..so kna pantau2 gak ms dorang mai fixed pelamin tuh nnt

[ Hanie ] said...

Memey Anuar:
ehh, btul2, lupe nak ckp, yg kerusi nye bukan mcm ni :D At least for mine, kene ade kerusi yg bersandar. Memandangkan saya ni seorang yg 'bongkok' dan cepat lenguh kalau nak duduk tegak sepanjang majlis :D

xeea:
tu ar, tu yg terbekenan ni :D

GreenJade:
TQ kak Jade :D Tuh ar...taknak ar kan nnt monyok je duk atas pelamin..hehe mimpi ngeri!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

terasa dan nak merasa duduk di pelamin tu

ahaks~~~

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Anonymous said...

pelamin saya sebijik mcm nie menggunakan khidmat kak zaifie dr cheras. cuma bunga kat tgh tu tidak berbentuk hati tetapi berbentuk empat segi.

rajin2 layari laaa blog saya
http://itsmenurul.blogspot.com

[ Hanie ] said...

[yAN!e][pUTraJAya]:
bagus2..mula2 rase..lepastu...terus duduk ;)

nurul:
ouh really? sure dabomb kan pelamin u. kite pon ambik pic pelamin ni dari flickr Zaifie ;) Cantik2 pelamin2 die ;)