Wednesday, February 25, 2009

Mari Ke Spa!

Haha, berangan!

Belum lagi la...baru nak servey2 spa kat area Shah Alam sana. Mana yg menarik yer?

Penting ke Spa ni...atau cukup pergi ke Facial treatment jer untuk persediaan Hari Besar aku?

Sebut pasal Facial ni...dalam hidup akula kan, pergi ke Facial treatment adalah hanya sebanyak 2 kali!

Normal?

hihi ntah la...agaknye dulu tahap kesedaran nak membelai muka ni agak kurang kot. Cukuplah sekadar ape yg ada, facial wash, moisturiser yg aku guna hari-hari.

Toner? Aku pernah try..tapi...akhirnya kulit aku jadi kering. Isk2. Taknak la sebut nama ape produk tu kan, sejak dari tu..aku tak guna Toner lagi. Malas!

Pasal Facial treatment yg 2 kali aku pergi tu..aku ke area PKNS jer. Baru nak try2 gedik facial muka kan bila dah tua2. Cari pun yang murah2 gile kedekut!

Jadila kan, dulu niat nak merasa dan buang serba banyak blackhead yg duk berkampung di muka ni jer. Tapi bila aku ke sana...tukang facial tu tanya:

Dia: Adik tak pernah buat facial ker?
Aku: Tak pernah...ni baru first time.
Dia: Ouh yeker, lepas buat ni...adik datang lagi ok...banyak lagi yg tak boleh keluar ni.
Aku: Tak boleh buat abis terus arini ke kak?
Dia: Tak boleh...ni pun dah merah2. Takpe, adik dtg jer lagi sekali dlm 2 minggu lagi ker.
Aku: Ok :D

Pastu...bukan dua minggu aku datang balik...mau sebulan lepastu kot. Yerla..dulu MMU mane cuti kasi byk2...paling2 pun 3 minggu je paling lama, masa tu dah minggu ke berapa cuti baru aku dtg.

So...memang kene warning lagi la suh dtg lagi dan lagi dan lagi oleh kakak tu. Supaya kulit ni mulus dan kesan kotor tu boleh dikeluarkan sampai ke akar umbi. Hiiii.

Lepas kali keduanya....aku tak pergi2 dah! Tah la...malas pun ada...budget konon muka dah bersih pun ade. Haha. Tapi alhamdulillah...lepas dari facial tu...jerawat aku makin berkurangan walaupun ada la jgk sikit2. Dari sebelum tu..menggerutu jer!

So...sekarang teringin balik nak pergi utk persiapan kahwinku pulak. Mane yer spa2 yg reasonable dgn pakej yg ditawarkan eh?

11 Komen:

@yue said...

ada brani?
klu betul2 nak buat...berbulan awal..test dulu..takut nt lain jadinya...
klu rsa kulit muka kurang masalah, facial spt biasa yg slalu buat...
gunakan petua lama lagiiiii bagusss!!

aisyah said...

saya tidak pernah buat facial kerana diri ini sungguh kedekut!!
hehehehhee...

hmm..clarins nyer diorang kata bagus..

rm160/sesi if tak silap..

;)

The Mrs-Bride said...

i'm sort of a customer for Tini's Spa.. kedai dia kat Sect7 area baru2 tuh.. tapi skang x gi dah laa sejak kawen & memboyot nih.. hmmm.. tp b4 kawen, me & Hubby (Tunang at that time) gi Bridal spa for couples.. kat Serenity Spa!! tapi utk bridal spa (couple) ada kat Blue Wave hotel jer.. okay kot harga.. sbb mmg utk bridal & for couples.. Serenity Spa lain xde yg couple2.. yg kat Sect13 tu pun utk husband&wife jer.. lain2 branch sume utk ladies.. yg kat blue wave je utk couple yg baru nak kawen.. hehehe.. tp of course ler bilik lain2 yer..... :P :P

p.s. gi beli 'mingguan wanita' maganize.. then dlm tu slalunya ada tunjuk spa2 nih.. kalo nak dpt offer price utk bridal spa yg me gi tu, kene bawak ada keratan dlm magazine tu.. sila cari ekk.. jgn malasss! :P :P

The Mrs-Bride said...

Hanie dear, you've got TAGGED!!

Check this out.. ;)
Tagged!

GOOD LUCK! :P

nanonano said...

huishhh xbrani buat facial..
abes merah2 nanti..
pastu disuruhnye dtg lg..
dan lg..
dan lg..
hehhe duit kuar lg
:p

spa elok gak tuk smggu sblm majlis kan..
err nk g servey gak la
:D

nurul aziyana said...

xckup duit nk kawen??jom kite join jana pendapatan...mudah selamat dan yg penting halal..visit http://www.janamodal.com/rm2018.htm

Mrs. Amie said...

Hanie,

Buat facial a month before kawin dah stop ok.. dan mmg kena buat selalu kalau boleh...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

jommmmmmmmm pi SPA..
memanje kan diri sebelum bermanje dengan bakal hubby tersayang yer cik hanie....?

hahhahaha.....tunggu kemunculan ku 7hb mac di SS 7 shah alam...ada kenduri kawin...kak tinie @ greenjade nyer kenduri....

jom jumpaaaaaaaaaaa

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Dayu said...

spa?? tak pernah jejak
buat facial..lagi tak pernah
tak berani lah nak buat facial
takut effect dia lagi teruk

yang rajin nyer
buat hair treatment je

[ Hanie ] said...

@yue:
petua lama? sile berikan tips yer orang 'lama' huuu :P

aisyah:
heheh tu yg terpegi facial tu pun, sbb dah teruk sgt muka ni menggerutu, tu yg pergi..kalau tak, mmg tak terpegi2 jgk kot :P

The Mrs-Bride:
ouhhh yeker kat Bluewave je yg ada ut org nak kawen? hehe. mekaseh for your long comment nita ;)

nanonano:
hee tu la kene buat facial awal...kang buat dah nak majlis..mau jd udang bakar kang waktu kawen nnt..tak lawo! :D

nurul aziyana:
heee mekaseh

Mrs. Amie:
ouh, baiklah :D. cdang mmg mcmtu pun ehehe

[yAN!e][pUTraJAya]:
ewahhh ye yer, itu yg kita cari..mari!!! :P

7 mac? hanie tiada di sini la cik yanie...outstation huhu

Dayu:
hehehe tak try taktau kan? ni pun sebab nak kawen yg teringin nak merasa, kalau tak...tah bile agaknyer baru teringin :P

azu said...

hi hanie,Azu ngah cari2 gak spa2 best kt s.alm ni...dh lama xmanja2 kan muka n bdn ni..klo tau mn yg best, hg pon best, share ye..azu follow hanie.tq!
http://azumie.blogspot.com/