Thursday, February 19, 2009

Bila Tiada Rasa Hormat

Semalam kami berdua ke kedai untuk bertanyakan order kami yang dijanjikan akan siap minggu ini

Aku: Aunty, order kami dah siap ker?
Aunty tu: tanpa memandang ke arah kami kerna sibuk dgn keja dan pc belum siap la...barang belum sampai
Aku:
Bila boleh siap aunty? aunty kata minggu ni kan?
Aunty tu: tanpa memandang kami lagi tatau la, barang belum sampai lar
Aku: Jumaat ni boleh siap yer aunty?
Aunty tu: tanpa memandang kami lagi dan lagi, tengokla, barang belum sampai la
Lalu kami pun bergerak keluar dengan mengucapkan terima kasih pada aunty tu.

Kata aku kepada tunangku: Nampak kasut ni tak?

Kot yer pon kau tu bz ke, banyak keje ker, ni customer datang ni, tolong layan leklok boleh tak? Tau la kami ni order sikit jer....tak beribu macam org lain skali order sekarung...Tapi tu tak bermakna kau bole layan kami sebelah mata pun taknak pandang.

Cakap la leklok....ada rasa hormat...at least, sejuk sikit hati kami ni.

Akai ada?

Kami order takat 3, 4 ketul pun, kalau tak bayar, kau rugi jugak. Adanya orang yg macam kami ni yg order sikit2 ni lah, bisnes kau maju berbukit-bukit. Haihhh.

Dah tau bz, cari lah org bawahan...ni tak, die la nak layan customer, die la yg nak buat keje...pastu muka nak monyok2. Kami datang sebelum ni pun, buat acuh tak acuh je layan...kang silap order kami....kamu siap..aku silambam kang!

Geram!

Aku tak 'sejujur' tunangku dengan berkata, "nanti dah siap, kita takyah ambik"

Aku pulak cakap, kita ambikla...

tapi tengok la nanti...aku bercakap dengan die pandang belakang terus...Nak sangat taknak pandang orang kan? Hambik! huhuhu

12 Komen:

GreenJade said...

uiskhh gerek nye aunti tuh

kalu ai la..mau kna bakor kdai dia tuh..budus sumbong..haihhh ai lak yg emo tih tih.. :D :p

dialicious said...

order ape tu..isk..kalo ade kedai lain pegi tmpt lain jela.geramnye!i mmg xleh tolerate bende2 camtu silap2 i cabut plug pc dia n cabut lari..hahaha

@yue said...

oder apa tu yang?
mentang la oder 3-4 ketul je *cm oder sabun lak..hehe
dia wat x layan eh..silambam je len kali...

Mrs. Amie said...

Hanie,

kalau amie la..mesti amie ckp, eh, u tak boleh pandang i ker sambil cakap?

Agagagga

nanonano said...

wahhhh..
nyampasnyerr dgr,
kerek gler 'angti' tuhh..
kalau ikotkan rase panas hati,
mmg terase mcm nk buat je mcm ape yg tunang awk sarankan tu..
huhu
:p

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kasut tu berapa inci tapak dier...?

kalau kasi kat dahi...mahu berlekok dahi anti tu...

hadoi...geram lak kan...
orang datang leklok...layan cam hampeh...!



♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

m@Ri@ said...

hanie order ape kat situ?kalau ade kedai lain g kedai lain jelah..menyampah lak denga aunty tu berlagak sgt..

[ Hanie ] said...

GreenJade:
tu la...kite yg muda ni kene la hormat die jgk kan. Tapi die buat mcmtu...sape tak hangen! haihh

dialicious:
hehe kedai ape, perlu dirahsiakn...kot2 aunty tu bace blog i...hee. Wahh cabut ye? idea yg bagus...tak pun kasi blackout kan terus ye tak? isk2

@yue:
haha, tu ar...kire order la jgk kan? tu pun payah nak bg kerjasama plak haih

Mrs. Amie:
muhehe...tu sebabkan tahap sabar tu masih ada la tu..kalau tak, mungkin akan buat mcm amie buat tu jgk. Tapi bile kluar kedai..tak bleh tahan...heee

nanonano:
hehe...tu ar, cadangan tu mmg bagus. Tapi tu la...ni nak lepaskan geram yg terpendam ni, tgk ape die nak buat pulak hehe

[yAN!e][pUTraJAya]:
kasut tu ade la dlm 2 inci setgh kot. Wedges,tapak tebal punya...kalau kene, mau duk pening seminggu kot..huu

m@Ri@:
tu ar, sblom ni dah penah order katsitu, ingat die buat baik2 la kan...skali camtu plak jdnyer...haih, meroyan dibueknye

Dayu said...

order pe hanie
giler kerek aunty tu
bagus gak ide tu..tak yah amik
biar dia rasa layan customer mcm tu kan

wiena said...

kalau wina ada...harus aunty tu dh kena. hohohohoh..anda tahu saya, akan ku ajar jam tu jugak kasik dia ada akai

[ Hanie ] said...

Dayu:
hehe order ape, terpaksa di rahsiakan :D
hehe, tu la..tak sabor nak berhadapan dgn aunty tu lagi...nak tgk plak ape gelagatdie :D

wiena:
heeee...tu ar kan. I know u ;) hehe dari tak ber akai terus jd bijak yer? :D

Amy-Wan said...

hanie.abaikn aje..nnt time nk amek brg..kuar duit..amek brg 2..then br sound die..bia die sedar sket cr die lyn customer 2 kurg ajar..