Thursday, January 29, 2009

Pulanglah...Baliklah...Wahai Anakku


Aku sedang sedih....sedih dengan kehilangan 'anak' kami....

Nini.....ibu kepada anak-anak hamster kami, pertama sekali yang kami beli...dia dah hilang.
Semalam.

Kisahnya, kami baru beli 'banglo' utk dorang ni....sebab dah sempit, dorang pon dah besar2. Jadi membeli rumah yg baru adalah lebih baik dari tgk dorang asik gado jer.

Kebetulan rumah baru mereka ni, tempat minuman dorang..agak pelik, susah dorang nak minum. Jadi kami ni pikir, kalau di adjust kebawahkan sikit..mungkin memudahkan dorang.

Bila dah kebawahkan...kami tak perasan ade lubang...membolehkan dorang keluar :(

Hari selasa lepas aku sempat lah bermain dgn dorang ni..kebetulan parents tunangku pun ada. Aku seperti biasa..picit2 dorang terutama Nini.

Dia dah bertambah gemuk...comel...aku rasa die bunting lagi (wahh cepat sungguh!)

Dia ni manja...kalau di angkat..die diam jer. Takda gaya2 nak dilepaskan. Usap2 pipi die pon...die diam jer. Bagi respond sikit2.

Aghhhh rindu!

Tak sangka pulak, hari itu adalah ari terakhir dia bersama kami :(. Dia panjat lubang tu...dan lari ntah kemana. Momo pun lari jugak..tapi dapat jumpa. Nini...tak jumpa. Tunangku puas cari di bawah katilnya..takda. Pelusuk semua...takda. Aku siap pesan:

"letak lah makanan dia kat luar sikit...mana tau nanti dia lapar...dia datang balik"

sebak tau.

kalau kita tau dia mati ke..takpa. Ni dalam kepala duk pikir...selamat ke dia dari kucing2 yg ada kat area2 situ, sejuk tak dia kat luar tu yg semalam kebetulan ujan...tak lapar ke dia. Anak-anak dia sure rindu kan dia....lagi2 lah kami ni :(

Ntah la...harap sgt dia balik dan dia masih ada dalam rumah tu. Kalau dah kat luar...taktau lah apa nasibnya. Gambar dan video jer pengubatnya..Moga kamu selamat yer.

Nini........
Kami rindu kamu
Baliklah......

8 Komen:

@yue said...

owh kasihan..
ibu kehilangan anak..
baru je nk bli 2 ekor klu tul depa bunting lg..huhu...

kami sbg ibu² angkt mendokan agar anak² kalian jumpa jln pulang yer...

@D3Q said...

salam...saya berminat tgk pic2 dan editing pic awak...
urm saya pon berminat dgn bidang photographer nie..
tapi xda keizinan tok mendlmkan lagi minat nie...

aisyah said...

adoi..
keciannye..
macam hilang anak betul..
sedih giler bace..

semoga jumpe balik ye anak awak..

;)

GreenJade said...

sabo yer Hanie...moga 'anak' Hanie x ape2..ade tuh tsepit kat maner2 kuts..

at least Hanie n incik tunang dh jage si somel tuh leklok & may be ujian utk both u lebey tabah kays

tk cr yeah

The Mrs-Bride said...

alahai.. sedeynya entry nih.. sabo ekk! :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

insyaAllah
nanti dia pulang la ke pangkuan mu...
kasi can dia pi beraya CNY kat umah kengkawan dia dulu

hehhehhe...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Mrs. Amie said...

Alahai Hanie.. siannya dia...

[ Hanie ] said...

Dear All:
Terima kasih semua diatas ucapan2 kalian :). I'm feel better right now. Sblom ni meroyan jgk...tetibe sebut nama Nini tak pasal2..hihi. Miss her so much. Haih.