Friday, January 9, 2009

Boikot!!

gambar dari sini link


Disebabkan kekejaman yg mereka lakukan..seluruh dunia merusuh dan mencaci dengan tindakan mereka. Haih...sebabnya? Kurang jelas...tapi hentaman mereka? MasyaAllah...sedih...kejam...takda perasaan langsung!!

Yer....aku marah. Semua orang pon marah. Ni lah sifat manusia yg hanya pentingkan kepentingan sendiri tanpa PIKIR orang lain. Aku simpati dengan semua mangsa. Kat surat khabar, hari-hari cerita mengenai penderitaan mereka. Apa yang mampu aku lakukan untuk mereka?

Daya ke nak kesana...berjihad? Haihhh...

Marilah kita memboikot..barang2 keluaran mereka2 yg kejam ini. Rupenya banyak betul, barang dan jenama, asalnya dari sana. Huh.

Astagfirullah.

Tapi...aku teringin pulak nak makan Prosperity Burger!! Hahaha. Boleh? Haih...takpelah, jom pi makan kat Ramli Burger jer lah...sedap juga

13 Komen:

The Mrs-Bride said...

ohhh... byknya brg2 yg kene boikot nih.. camne arrr? huhuhuh.. *pening* :P

Mrs. Amie said...

Oh! RL, Gap, Marks N Spencer are all my fav! But, I just sembang dengan husband, no Gap for the baby! Boikot!

dialicious said...

juga boikot americal idol,american beauty..heheh

Fathiyah said...

hanie..kita pon nak boikot all israel things..insyallah,slowly..btw,kte ada tau blog yg blh bg alternatif to all this things..means,kte blh brg lain..tak perlu nak depends pd brand ni sgt..rite?? ;) nnt kte share
gambate!!!

Dayu said...

klau dgn ini kita dpt membantu
mari la sama2 kita boikot brg us
kalau satu dunia buat gini
mmg efek ekonomi derang..
no mc'd...for a while
makan burger ramly sudah hanie

:FaMiEyiNLuRvE: said...

naseb baik dah gi makan double properity time mula2 kuar aritu..hikhikk..takdela kempunan sangat kan..huhuu

Fakhrur Razi said...

wahhh...tapayh makan larh~!!
kte boikot ohh..
makan ramly burger pown oke gak kan??
;D

Liyana said...

Thinking of shutting down my Fotopages account. I was told it's Israel's.

nurulhuda abu bakar said...

banyak kan nak boikot? mmg agak susah kalau mmg pakai brand tu... :)

tp kalau boikot pun susah jgk, mana yg pekerja tu sume nak keje mane...

banyak kene pk, maybe ada solution lain...

[ Hanie ] said...

The Mrs-Bride:
tu la..byk kan? kite pon tak sangka yg byk brg2 dari Israel tu. Tp rasenye mostly brg Amerika juge :)

dialicious:
haha..yer yer. dah lame jugak tak tgk american idol tu :D

Mrs. Amie:
muhehe mcm tu plak yer. Utk baby dah keje boikot kan..utk parents die pon, harusla begitu juge seelo2nyer ;)

Fathiyah:
Ic..tula, kene slowly...kang kene renjatan minda plak itu ini semua tak boleh. Just ingatkan diri sendri ye tak. Thanks for sharing ;)

Dayu:
tu la, makin ari, makin teruk dorang disiksa. Haih, yer, sokonglah barangan & produk Malaysia!!! :D

FaMiEyiNLuRvE:
hahaa, elokla tu. Pasni bole tutup mata je kalau lalu kat MCD tu, bg org yg tak termkn lg...kene kuatkan hati yer huuu

Fakhrur Razi:
Yer..baiklah. Lagi elok try cari resepi yg sama mcm MCD tu. :D Bolelah nnt buat bisnes..sure tak kene boikot ;)

Liyana:
erk, really? aiaiayai..

nurulhuda abu bakar:
erm tulah...mesti yg keje kat brand2 ni, jd serba salah. Haih..tu la, sape suh dorang buat pasal. Kan dah huru hara jdnye satu dunia!

ungu violet said...

haritu saya termakan aiskrim mc'd..
termakan takpe kann?kannnn???

huhuuu..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

burppppppppp
alhamdulillah baru lepas makan RAMLI BEGER..

kekkeke....

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

[ Hanie ] said...

ungu violet:
muhehe, termakan eh...bole kot...dimaafkan. Kita pon nak buat ter ter jgk la...kepingin! :(

[yAN!e][pUTraJAya]:
wahhh sudah menyahut seruan dunia..cayalah ;)