Wednesday, January 28, 2009

Aku tak reti nak updet ape dah

Kah kah kah...

Tu la...cuti manyak lama...otak jadi tepu..wa tara tau mau taip apa lekat sini woo.

Wa merepek...buleh kah? huuu.

Sebelum cuti aritu...aku ke Toys R us KLCC dengan tunangku. Terimbau kenangan waktu kecil dulu. Ayah ibu ayah aku selalu ke Subang Parade dulu2.

Dulu aku ni suke sangat ke Subang Parade tu bukan ape...dok terbayang kedai Toy R Us kat situ lah. Sekarang aku dah lama tak jejak, Tapi rasa dah 'mengecil' sikit saiz kedainya. Kalau duluuuuuuu..aku rasa situlah syurga mainan!

Macam gudang pon ade. Yerla dulu kecik-kecik kan...rasa besau la tempat tu, kalau time tu aku dah besar...takdela rase nikmat sgt kan? Tapi seingat aku..mmg Toy R us kat Subang Parade dulu, antara yg terluas.

Bayangkan la...satu row panjang..berderet Barbie saje? Aku apa lagi...selagi aku tak dapat Barbie tu...selagi tu aku menyendeng berkampung kat area situ

Biasa lah..budak2, kalau tak dapat benda...jgn la harap nak balik dengan muka senyum lebar kan? Tapi tak selalunya lah aku dapat barang yg aku nak. Kadang2 terpaksa beralah tak dapat jugak. hihihi.

Berbalik pada pegi KLCC aritu...aku dan tunangku ni berjalan2 la tgk itu ini mainan. Mula la ayat2 mengimbau zaman dahulu kala keluar:

Aku: "eh awak tau tak...ni dulu saya main tau. Syok woooo" -jenis barang Barbie

Aku: "ni dulu pun saya main...lagi satu ade dulu doll ni kecik jer...boleh simpan dalam poket lagi tau" aku teringat doll yg besar setengah inci yg cute cute tu, siap ade taman la, rumah la. Sekarang aku tak nampak dah.

Aku: "haaa dulu saya ade ni jgk...boleh buat mcm2 bentuk, main masak2" - jenis barang Playdoh

Aku: "bende ni dulu saya ade, siap ada mcm2 bentuk tempat tiup nyer tau" -jenis barang Bubbles

Tengok...gedik tak? Orang lain masuk situ bawak anak2..kami duk bising mcm tu..hihi. Aku bukan ape..pernah main kan..so bolela jd konsultan free of charge :D

Haihhh...aku rase seronok jadi budak2 dulukan....semua bende pun nak try. Pikir mainnnnnnnn jer. belajar? :P

Ha!
Ni permintaan ni....kalau ade yg bermurah hati tu...kesana, tgk2 kan la Bubbles tu eyh...aku teringin! :( Kalau nak hadiahkan mase kawen aku pun takpe...bleh aku main dengan suami aku mase honeymoon nnt. Teeeeetttttttttttt! :P

10 Komen:

green apple said...

aku ni takde la nak dapat masuk toys r us semua, dapat beli ding dang pun dah habis baik.

[ Hanie ] said...

hehe...ni dapat masuk toy r us ni...berangan je yg lebih dulu2 tu. Masuk takat nak lepaskan gian nak main brg2 baru :D beli nyer...nan ado jgk.

ding dang? jgn kata dingdang kak d, tora,(lagi satu kotak purple pink tu dah lupe namanye) menjadi pengikut setia...sbb nak tau dpt mainan ape dlm tu..huu

aisyah said...

hahaha..
dulu ade 12 barbie..
jaga gilerr..siap ader rak untuk barbie jerr...
dapat kat adek jer hancusss!!!
kepala hilang ke mana..kaki hilang ke mana...balik2 asrama menangis tgk barbie dah rosak..!!
hahahaha...

ps: thanks for the CD...suke....!!bile laa agaknye nak dapat album..tak sabar dah ni...;p

The Mrs-Bride said...

oh yesss!!

i sooo love the old ToysRus kt Subang Parade tuh! mmg toys haven btol... besar giler kan?? skang since dah tukar lot kat atas SP, tak besh dah.. in fact, other ToysRus kt tmpt lain pun sgt kecik n bosan kan.. dulu nye kt SP tu yg paling besar!!!! hehehe,,

yeap, sume games u main me main gak.. kata kita sebayaaa! hehehe.. :P yg games doll kecik2 dlm pocket tu, nama dia pocket-sumthing2 kan?? wahh lupa.. tp i main gak! beshhh! :D

barbie pun i ada collection.. tp skang dah buang.. sbb dah xde rupa barbie dah.. pastu dah kasi2 org.. with all the bajus n accessories.. huhuhu..

tapi SGT best all those childhood games kan?? :D

mieza said...

80 babies mmg akan suke toysRus kat subang parade tu..i'm one of them as well hehehe..pastu lamaaaaaaaaaaaa dah tak pegi sana until la lately ni sejak dgn mr fiance ni die still suke jln2 kat subang parade kalo tade pape nak buat..and yup kedai die dah kecik sket la dari dulu..

@yue said...

ishh dh hanimun tuh x yah la men ngn barbie...men je ngn suami...teeeeeeettttttttttttttt!! hahaha

[ Hanie ] said...

aisyah:
haaa? 12? hehu sure seronot ade byk mcm tu..boleh tukar2 baju nye kan...ade rumahnye tak? dulu tingin sgt nak ade rumah barie yg besau itu..tp tak dapek :P
heee..adik yg laki tu ke? adoi...

album? sticky album..ptg ni kami hantar..eh? :D

The Mrs-Bride:
yeahhh..btul tu. Tu rasa tinggal dalam toy r us tu dulu..pun takpe kan? :D Haha..semua main eyh? tu laa...kang dah ade baby..bg die main byk2 mcm tu tak nita? (mengikut ibunya :D)

mieza:
heee heaven! blom lagi main dgn konon2 laptop yg di display kat situ. Siap boleh beratur nak main..ikut turn. Tp slalunye budak2 yg main kat situ...mmg taknak kasi can org lain punye! (samelah dgn org tukang taip ni :P)

@yue:
tettenettt! bukan barbie la time kawen tu...org nak BUBBLE tu...boleh main tiup tiup...hihihi

aisyah said...

hehehe
rumah barbie takde sbb dah ade rumah my little pony..
penat pujuk mak..
tak dapat jugak..
hehehe...teringin jugak
esp yang ade lif tuh...
sempoi habis!!!
hehehe

uiks?? petang ni?
kat mane? bile?

GreenJade said...

hahhh buble..huiskhhh..xpe nnt satu besen ai kasik u men eh.. :p

cpt kasik halemat umah nk courier nih ngeh2

[yAN!e][pUTraJAya] said...

teringat masuk kedai permainan kanak2 kat Alamanda dengan si dia..
nak beli kan kete kontrol utk anak sedara si dia...

si dia siap cakap..."kita mcm dalam tadika..."

he he he..dia tak tahu yg cik yanie terasa nak dapat anak cepat2...dia lak rasa mcm dalam tadika...

ha ha ha...haru sungguh si dia....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************