Thursday, December 4, 2008

Wooooiii...Tangkap!!!

Sabar-sabar, ni bukan tuan punya blog ni nak ngamuk ke hape...isk isk, korang ni suke suspen jer tau padahal...I am oriteeee lagi ni ha :D

You all ade pengalaman di samun, dirompak, dicurikan?

Aku alhamdulillah takat ni, takde lagi, tapi diperdengarkan, diceritakan tu, banyak jugak.

Tapi............

Selasa lepas, aku dengan tunangnya, ke Ampang Park untuk makan ...biasala, cari la tempat2 best skitkn baru dapat gaji..last-last ke MCD jer gayanye huahuhua.

Tu bukan point aku nak citer yer...

Masa berjalan di tingkat satu Blok A yg deret ada kedai kamera Leos tu la, (kalau tatau, buat2 tau je yer), kami dengar org menjerit,

"Wooooiiii Tangkappp diaaaa!!" di Tingkat 1, Blok B

Aku yg terpinga dok toleh la ke datangnya suara tu, pastu nampak kelibat org tgh berlari...

Pastu aku terdengar plak, orang sebelah aku ni jerit jugak,

"woiiii tangkapppp!"

Jerit je syg?

Heee yg aku ni berharap encik tunang die akan berlari kejar penyamun tu...rupenye die tak kejar pon...kate sprinter Johor kan :D

Takpe2 alasan die munasabah, sebab ade beg kamera dan kasutnya yg bagai nak terkoyak dah...dan agak jauh dari tempat org berlari tu...so die tak dapat nak kejar...ok ok..saya paham :D Kalau sebelah aku kan jadinye samun tu, best skit, bole aku tengok die pecut 100 meter brape per second :P

Dah...sambung balik!

Pastu, mmg semua org yg dlm kedai pon keluar la tengok, yg dari tengah masak kat dapur pon keluar tgk ape yg jadi. Yg ade kat Ground floor mendongak tgk ada apa. Ada yg duduk kedai mkn ujung tangga tu, berlari jugak aku tgk. Die ingat pencuri tu bwk parang ke, pistol ke kan,tak pasal-pasal..mcm serah diri pulak kalau tak lari.

Pastu, bila pencuri tu lari sampai ke bawah..haaaa sape suruh kan dah kene tangkap. Kot ye pon, lari la ke atas bumbung ke...ke atas ker.

Sampai je level bawah, aku tak nampak dah ape jd. tapi tunang aku tu dah kedepan dah nak tgk. Aku sampai lambat sikit...sebab nya?

Aku masih tidak percaya lagi samada ni betul2 kejadian atau cobaannnnnn! Haha

Boleh aku tergamam kat situ...ceit

Pastu, ade la adik yg kene curi tu blakang aku, aku tanyela ape yg die ambik...aku antara dgr atau tak die sebut antara handbag atau handphone.

Pastu, bile aku dah sampai level bawah, aku nampak la guard dah tangkap dah org tu. Aku tanye la encik tunang, org melayu ke? Die dgr, org tu ckp mcm loghat utara.

Pastu tatau la ape jd...kami boleh buat conclusion yg die pegi lari kearah sebelah sini yg agak jauh dari tangga dari tempat kejadian tu... knape. Lari terus la ikut tangga tengah ke, atau lg dekat dgn tempat kejadian kan. Hahaha, bole pulak mcmtu?

Tp ni adalah pengalaman pertama buat kami berdua :D Tu yg jakun sikit tu...siap sampai Mcd duk citer lagi bende tu...boleh duk ala-ala flashback balik mcm mane dia & aku jerit...hahaha.

Rindu Awak!!!

Bagi wanita-wanita, baik you all berjaga2 ok. Aku dgr2 jugak, ade pencuri yg dalam train buat keje. Tgh berhimpit-himpit..dorang boleh toreh handbag kita...pastu curi. Bila mangsa tu sedar, dah terlopong bahagian bawah beg. Aihhhs...mintak laa dijauhkan!

6 Komen:

@yue said...

huu..penah nmpak berkali²..
tp sbg pompan sejati...mmg nyuruk gk la..x psl kene langga/hunus psau/jd tbusan la plak...keh².

isk budok ni wt takut je nek tren...
"bumbung kosong..bumbung kosong" hahaha..xleh lupa gueee!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dak yanie pernah kena ragut...
huhuhu....time study kat AKADEMI TV3 dulu..

time tu 1 umah dengan kak @yue....[psst..kak @yue..ingat suka duka kita di WAIZURI 2 dulu?


hehhehe

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

errrr...
x phm kenapa die membuat operasi rompakan di tgkt atas then berlari ke arah lain , pehtu turun bawah...
sbb semua tu dh boleh bg masa kt suma org utk tangkap dia..
lain la tmpt tu xde org & luas boleh lari tmpt lain..
errr...
baru nk balja menyamun kot...
huhuhuhuuhuuhu...

tp mintak dijauhkan sgt2...

dlm lrt tu mmg..
kalo time sempit cm sardin tu lg la kene jaga2...
senang nk buat kerja...
sbb tu kalo boleh pakai beg yg kepit kt ketiak & jaga beg tu or peluk beg tuh atas bwh...
lg satu bahaya pakai beg galas belakang kt tmpt2 sempit / ramai org...
snenag org amik brg kt blkg...

@yue said...

wah..yanie mengimbas kmbali..
sian budak tuh..dh la junior, bru kenal idop dh kene rampokkkk! ahaks!

dialicious said...

ape hukuman diterima pencuri tu?patut lanyak je mcm dlm video yg kene baling batu tu!heheh..kejam aku ni;p

[ Hanie ] said...

@yue:
haha pompuan sejati nyuruk je ke? pi la report ape2 yg patut :P Bukan nk takotkan la...cube mengingatkan hee

[yAN!e][pUTraJAya] :
lorr yanie ngn kak @yue satu tmpat study eyh :P Baru la ketahuan..Ha, mcm mane perasaan yanie time kene ragut tu? sure blur kan?

Hunny:
tu la..kami pon kurang paham juge :P Mungkin die pon panic kor...tah2 die samun, sbb dlm keadaan terdersak...meh sini mintak seringgit..sure kita bg punye, takyah la nak samun org kan? (seringgit je? huehe)

bile dlm tren...mmg horror. Nk kepit beg lagi...nak kepit idung lg dari bau2 an org. Haiyohh semlm adalah ari yg kurang sedap terhidu bauan yg sgt kurang senang! adoi

dialicious:
heee tak sempat tgk kesudahan nya aritu. Rase mcm kene berdebik dah abis2 an.