Tuesday, December 23, 2008

Renjis-Renjis Dipilis

Aku dah terasa BAHANGNYA!!! :D

Kami dah start hunting barang-barang hantaran sempena dengan jualan murah sekarang ni kan. Bukannya nak beli benda-benda yg sale atau murah untuk hantaran. just nak yg berbaloi. Takyah la mahal2 sgt. Asalkan ada jenama la sikit sikit :D

Last weekend aku dan my parents ke area Jalan TAR dan Semua House untuk cari serba sikit barang-barang untuk majlis. Mereka berdua ni memang dah bergiat dah sekarang ni sediakan doorgift utk tetamu yg datang nnt. Aku tak decide nak bagi ape lagi, dorang dah beli pun :D Yang bestnya, dorang beli 'bahan mentah', pastu buat kat rumah..dah siap untuk 200 pc's! Haihhh...bagus bagus.

Tu yg sejak tengok ibu aku dah bertungkus-lumus siapkan doorgift2 tu, aku dan encik tunang kena lah membeli barang hantaran serba sikit.

Kami ke Sayang You jgk kat tingkat U5 Semua House. Aku terkejut gilaaaa bila masuk kedai tu. Satu level tu, kedai Sayang You sahaja! Memang banyak sgt barang untuk kawen! Baju, perhiasan, bekas hantaran, doorgift, reben-reben, aksesori,  haih, semua2 la ada. Dan semestinya lagu-lagu kawen pon ada dipasangkan. Tu yg rasa aura tu menyelinap dipelusuk perasaan jiwa ni ha :D

Siap try jalan ala-ala pengantin bila ada bunyi kompang yg dorang pasang. Haha,
Sayangg, jom kesana, boleh praktis :P

Try la pergi sana..memang korang akan terpegun. Rasa semua pon nak rembat! Yang lambat lagi nak kawen pon rase mcm nak kawen dah. Tapi harga aku tak pasti, ok ok jugak kot.

12 Komen:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kalau pasang lagu kawin kat blog ni...laaaaaaaaaagi terasa mcm cepat2 nak kawin..

cakpong...cakpong


ungu violet said...

saya pantang dengar lagu kawin nih..perasan pengantin dah!!hahaaa..

@yue said...

Syg You ada brg yg mhal ada yg murah...
Sin Yin pn lbh kurng cmtuh...ada murah ada mahal...
Kedai Bunga Riben pn bgitu gak..tp slalu kt sini mhal sket..

So kene pndai telek+compare rega ok...

m@Ri@ said...

ala tak sempat dah pergi..lg 4 hari nk kahwin..em takpelah nnt g sane shopping utk org lain kahwin..hehe...

green apple said...

ni kalau tak sampai kad kat aku ni, konfem putus sahabat nih!!!

Mrs. Amie said...

SSf pun best jugak Hanie.. sometimes kat sana riben lagi murah dr kat sayang U..

[ Hanie ] said...

[yAN!e][pUTraJAya]:
ewwwah, satu cadangan yg bernas tu :D Akan dipertimbangkan huu. Kang ilang seri plak pasang awal2 :D

ungu violet:
hehe, tu la, farah dah dekat...kite yg jauhhh lagi ni pun dah perasan pengantin dah :P

@yue:
ouh begitu, dimanakah kedai2 yg lainnya itu berada yer kak ayue? :D

m@Ri@:
hehe, dah dekat sgt, takpe, kalau ade yg tertingal brg2nya, bolela pegi :)

green apple:
hahah...ok, kompem dtg ke nanti tu kak d? :D

Mrs Amie:
SSF tu ape eyh huuu. yeke, ok akan diservey nnt, kalau ade pape lg info, mintak tolong bgtau yer :D

aisyah said...

hehehehehe..
selamat berjuang untuk persiapan kahwin.. pastikan anda menyediakan panadol secukupnya..!! kuang..kuang..kuang....
biler ek tarikhnyer..??
agak2 aisyah n ali dijemput ke..?
(hehehe..tak malu sungguh diri ini..)
boleh laaa aisyah amek gambar plak mase majlis hanie..tapi untuk tatapan sendiri jer laa..
diri ini tidak sehebat pasangan fuzuridesign..ewah..ewah...

ps: sokong mrs amie!!! nak beli riben, g ssf..jgn g sykt bunga riben..mahal gilerr...adeke aritu the exact same riben kat sykt bunga riben rm20 lebih..tgk kat ssf tak sampat rm10 pun...giler tak!!! (beli yang bundle2 kat ssf dapat lagiiii murah..hehehe)

*nk tnye ape2..jgn segan2....diriku ini sudi membantu... ;p

opss..ade lagi...en ali pun teruja tgk gmbr yang satu tu...hahahahahah!!!!

Dayu said...

sayang u?? U5 semua house ye
esok i terjah
kata tgh menganggur kan
boleh survey harga dulu
kalau kena ngan budget
rembat saja...
pe yg ur parent buat tu??
boleh share idea

[ Hanie ] said...

aisyah:
muhehe, yer, baiklah, akan menyediakannye :D

Haih, insyaallah akan di jemput :D Tungguuuuu! Eceh, jgnla berkata begitu. Tu encik ali dah ade D60, bolelah berposing sakan pasni yer puan aisyah ;)

pssstt...SSF tu di mana yaa? hehe

Dayu:
hehehe terjah jgn tak terjah ;)
erm nnt kite share kan eyh?

aisyah said...

uikss..itu adelah mesti..g kenduri org..gambar diri sendiri lagi bnyk dari gambar pengantin..walaupun pengantin tu kazen sendiri..macam mane...
hehehe

ssf bnyk tempat ade
tapi slalu g yang kat jalan tar
sederet ngan kamdar...
menghala ke arah dataran
bukan ke sogo..
(lemah tul tang bagi directions..harap2 hanie faham ape yang ku ini jelaskan..)

[ Hanie ] said...

ouhhhh tau kot. heheh akan kesana secepat mungkin :D TQ aisyah.

Cuti esok, jgn lupe ajak Ali berposing yer ;)