Tuesday, December 16, 2008

Mengidam Japanese Food..Tolong!

Sesapa yg ada mengendalikan masakan Japanese, yg lebih tepat, ada restoran atau bakat membuat makanan Jepun ni, silelah beri/ ajar serba sedikit kepada Tuan punya blog ni.

Aku amat suka Japanese food!!! BUT not Sashimi yg mentah

Kalau mentah macam daging ker, aku pikir dua kali jugak nak telan nya. Takat ni, blum lagi ada yg berjaya :D

Bagi la Sushi ker, Tempura ker, aku rembat.

Tapi aku selalu kalau nak beli Sushi, aku lebih prefer ke supermarket Jusco. Byk choice sikit nak pilih. Walaupun kadang-kadang mcm tak munasabah jugak resepinya....

Contohnya:

Sushi Tomyam (Lala)
Sushi Asam Pedas

dan macam2 lagi. Tapi yg tu la aku suka makan :D Dah macam Japanese Food yg di melayukan plak gayanya.

Kalau Japanese restoran pulak, antara yg aku pernah pergi, Waraku & Fukuya :D Tak tau tahap kehalalan nya. Tapi ramai je orang melayu yg pergi makan situ.

You all suka jugak? Bolelah pasni join makan sama :D

Aku jumpa link ni, yg senaraikan jenis-jenis makanan Jepun :D Tgk gambor pon jadilah kan [ link ]

4 Komen:

Mrs. Amie said...

mengidam mengalahkan org mengandung ek! agagaga

@yue said...

wasabe!wasabe!..uuhh aahhh aahhh isskkkk...*pedas!

wakaka

x minat la jepan food..huhu!

[ Hanie ] said...

Mrs. Amie:
hehehe mmg camni gayanya. kang dah ngndung, camne plak tabiat nye ntah pulak :P

kak @yue:
wasabi? haha diriku tak dapat menahan kekuatan wasabi tu. Mau terasa sampai batang idung bile mkn. Adoi

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lama tak makan sushi...
adoiyai..
tumpang mengidam ek

he he he
(^_^)