Wednesday, December 17, 2008

Berpinar Mataku Nak Memilih

Semalam, aku ke Suria KLCC jalan2 cari makan kat sana. Memang tgh sale sakan sana sini la kat sana. Manusia, jgn cakapla...berduyun-duyun.

Sebelum balik,ternampak ternampak ok! Habib Jewels. Aku dan encik tunang, saje2 lah nak jenguk.

Try tanye harga....dia kata, semua sekarang ade less 70%!!! until end of this month

Adoiiii...yg harga 3 ribu pon boleh jatuh seribu lebih jer..gegege.

Yours truly ni pon try la 'beberapa' cincin :D bukan berapa dah.. rase mcm satu papan white gold ring aku try

Cantikkk cantikkk belaka!

Aku jd dah rambang mata. Jgn cakap aku jer, encik tunang pun dah tatau nak pilih yg mane.

Cadang mcm nak yg harga 24k tu jer..diskaun dapatla 12k jerrrrrr kaaannn? kah kah kah. Mau aku kene luku dengan encik fuzuri nnt :P

Tapi aku ada masalah saiz. Jari aku ni memang kecik dari badan aku yg gumuks ni. Mau gune saiz 9 atau 10 jer. Yg aku try kat situ...semua nyer besar.

Aku dah tatau nak pilih design yg mana..yg diamondnya besar ker...yg memanjang diamondnye ke..

Semua aku nakkk! boleh?

Selain dari Habib Jewels, mana lagi kedai yg you all boleh suggest nak cari cincin kawen eh?

Help me kay..TQ :D

10 Komen:

m@Ri@ said...

em..byk kedai yang byk pilihan..tp depends atas cincin mcmn u nak la..kalau kat habib maria tak jumpa cincin emas yg menarik..i means emas kunign..tp klau emas putih with diamond pulak mmg habib byk pilihan..waktu tunang maria beli kat habib sbb emas putih+diamond..murah + cantik...tp utk kawin maria beli kat poh kong..emas kuning..murah+ cantik gk...heheh..at least utk maria n mr silent man..hehe..=)

Mrs. Amie said...

Hanie,

If nak beli cincin white gold or apa pun la, try to avoid yg discount sampai 70% tue ok.. logically, klu emas, discount sampai byk sgt, mutu dia tak bape ok.. maybe interms of diamond cut la.. so, klu less 20-30% tue ok lagi...just an advice..

Then, klu nak best of course la single diamond.. klu byk2 diamond tue, slalu lagi murah sket la.. tapi murah2 pun, harganya sume beribu2..ye tak?agagaga

p/s - I bought hearts on fire. Design dia mostly the same with yg 70% tue, tapi diamond cut dia sgt cantik. Comparison price (design yg sama dgn yg slalu 70% tue, tapi amik diamond hearts on fire beza harga 1k-2k gak dengan yg biasa tue..(it's prestige diamond)Mine is single diamond.

The Mrs-Bride said...

hehe. diamonds hunting nih mmg me suka sgt sgt laaa! siap ala2 hafal gitu ciri2 nya.. ohh! we bought mine at WAH CHAN.. WAH CHAN not bad gak in term of choices! go for the diamonds.. pilih2 diamond based on the ciri2 (triple Excellent ke!? *wink*) then pilih casing.. that way kekadang lagi cheaper than pilih2 ring yg atas papan2 tu sume.. seriously!! ohh.. mine pun single diamond gak.. classyyy!! sbb cincin kawen kene ala2 formal sket.. from our opinion laa! next time agak2 byk $$$ sket, baru beli diamonds yg byk2 n design curly wurly.. utk kawen, better for formal ones.. :)

p.s. my suggestion, cari someone named "Fong" kat WAH CHAN MidV.. u'll learn A LOT from her pasal diamonds.. sgt friendly too! hihihi.. n don't forget to engrave ur ring too okeh! :D

ungu violet said...

beli yg single diamond, cun!!!

Fathiyah said...

vote for single diamond! hehe
kalo nak diamond yg ada value for a life time, u beli yg ada cert..tp,rege pon mengancam la :)
utk skali seumur hidup..hehe

Fuzuri San said...

haha.. kalau gie Habib KLCC, carik laki cine botak.. sgt baik dan peramah juga :D

[ Hanie ] said...

m@Ri@:
ouhh really? thanks for your suggestion :D tu la...tgh blur2 lg nak pilih :P

Mrs. Amie:
ouhh really? aih, sape yg expert pasal telek diamond and white gold ni eyh? saya enggak ketahuan sgt. Tu yg bile tgk less 70%, tgk lawa and cantik sgt...rase mcm dah nak terkam satu :P Nnt akan ku tgk heart of fire tu..THANKS AMie! ;D

The Mrs-Bride:
wahh dah hafl dah? yer, silelah beri tips2 dgn lebih gitu lg yer kpd bakal2 pengntin ni :P Erm single diamond eyh...akan di servey nnt. TQ nita ;)

ungu violet:
hik...bakal pengantin ni, yours also single diamond gak eyh? :)

Fathiyah:
wahhh ramai yg vote single diamod eyh. Ouh...baru tau diamond pon ade cert..huehue TQ TQ

Fuzuri San:
muhehe yer, btul. Sampai kesian plak nak tinggalkan die tanpa beli pape sbb peramah sgt gaya die :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

beli cincin tu 10...
beli pakai kat suploh2 jari tu
hahahah

(^_^)

The Mrs-Bride said...

yeah.. pilih diamonds means yg ada cert laa.. like mine! :)

[ Hanie ] said...

[yAN!e][pUTraJAya]:
muhehe amboi, kalau nak camtu, kee kawen ngn tauke kedai ar yanie :P

The Mrs-Bride:
ouhh kene asing eh? kalau beli yg dah siap tu, ade cert jgk tak nita?