Thursday, November 20, 2008

Mau Jual Atau Tara Mau Jual?

Aku ada la antar PO (purchase order) kat satu company ni yg memang dah lama office aku deal. Kalau nak beli toner printer ke..aku order dengan company ni la.

Yang aku pening kepala nyer...sejak dua menjak orang yg aku selalu deal dah benti keje dan diganti dengan orang lain (selalu yg angkat fon call aku, perempuan india) dah sebulan lebih aku fax PO...sampai sekarang, batang idung toner printer tu tak sampai2!

Ini boleh membuatkan beta murka!!!

Semlm aku call la tanye, aku order dah sebulan, tak sampai2. PO dah fax 2 kali. Mana barang nya? Dia bole cakap, bos die dah pegi antar sendiri kat area sini..tapi terbagi kat orang lain.

Dia kata, dalam fax tu takde alamat lengkap opis aku. Aku boleh tahan lagi. Yang aku kurang tahan nak dengar tu...ayat die macam ni

"saya bercakap dengan cik norharyani, dia takda pulak bg alamat macam awk sebutkan"

HaaA?? APa? Takda bagitau?

OiTTTttTT!

Yer...saya CIK Norharyani nak bercakap.

Bukan dalam PO pakai letterhead? Takde alamat kebendanya? Pastu, sebelum ni aku order...cukup masa sampai jer barang...takde la lewat sgt macam ni.

Lagi satu...bukan ker slalunyer supplier ada rekodkan detail customer nyer? Regular customer plak tu

Mana tu semua? Nak salahkan CIK NORHARYANI ni pulak yer. Aku silambam kang!

Kata semlm bos die nak pegi ambik balik...pastu antar kat opis aku balik. Sampai petang ni...batang idung bos die pon tak nampak! Dorang ni buta huruf kot yg tak reti nak bace?

Tensen aku! Sib baik aku call tadi anggage...kalau takkk....mau aku fire berdas das.

KebabbBBoooWWwwwwW!!

3 Komen:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sedap nama CIK NORHAYANI

hehehhehe

semanis owang nyer

kekkekkeke

Ecah said...

keh! keh! keh! ye.. sedap nama ittteeewwww.... vengong la org tu.. da tau regular customer.. lagi boleh salah.. bom jgn tak bom!!

[ Hanie ] said...

[yAN!e][pUTraJAya]:
huuu mekaseh cik yanie :P Tp bile dah murka ni..masam pahit pun ada..isk2

ecah:
goreng pon sodap :P
Tu la pasal..masalahnye die tu tau ke taktau waallahualam.Bikin panas je kan iskk