Thursday, November 27, 2008

Jangan Nak Lawan Tauke Yer!


Kesinambungan dari entry sebelum ni, aku dan en tunang ke The Mall nak tengok-tengok yg boleh kami beli untuk si cinonet Nini & Bubu ni. Poket tgh berat kan....jom la shopping skit2 kat budak-budak dua ekor ni. Sian aku tengok tak terupdet dorang ni. Berkarat dah rumah dorang. Dorang ni duk kat rumah en tunang :D.

Mula-mula pegi la tengok rumah untuk hamster ni. Wahh ade yg berkenan tu, kecik pulak kalau untuk dua ekor ni. Ada gelongsor...tapi tang lobang gelongsor tu, kecik. Kang ada yg arwah dlm cage tu sebab tersepit pulak.

Tu rupenya cage untuk jenis hamster yg kecik tak membesar je. Tu la Nini, sape suh bolat sangat? Nini ni jenis bumper besar, muka bolat...gebuuuu jerrrr macam tuannye :P. So tak dapat la nak belikan untuk dorang ni rumah yg update + ceria skit.

Pastu salesgirl tu suggest plak rumah yg besar sikit...BUNGALOW UNTUK HAMSTER!!!

Ciri-cirinya, 3 tingkat..siap ade rumah kecik, gelongsor..tempat makan semua. Bilik air je aku tak dan perati..silap2 ada ye tak? Kata BUNGALOW kan!!!

Jangan nak ngengada yer...

Tuan korang pon duk rumah teres jer...nak feeling2 duk kat bungalow..huh. Kang ada yg mogok lapar...nak? Yerla...bukannye murah. Harga sampai rm150utk  rumah saje. blom masuk makanan semua.

Camno?

Kalau nak beli gak bungalow tu...silelah berproduktif sikit ye hasil kan anak. Ni dah 6 bln dengan kami, tanda2 pregnant takde pon. Nini jer membulat badannye. Ke salah satu ni mandul? Adoi...

Baru la meriah bungalow tu kalau banyak kaum kerabat. Ni takat dua ekor ni jer...buat susah nak cari jer dlm bungalow 3 tingkat tu. Baik takyahhh!

So, semalam belikan akuarium yg besar sikit jer. senang nak jaga..takde bersepah je habuk2 kayu dikejekan dua ekor ni mcm kalau guna yg lama tu. Pastu dengan makanan2 nya skali dorang sepak keluar. Huh..ade yg kene jentik punggung ni kang.

Tu yg tekad nak belikan jugak rumah yg lain...biar aman sikit tuan yg membelanya :D .

Seronot takk budak budak?? Ke tuan budak2 ni yg excited??? :P

8 Komen:

Miss aiza said...

huhuhuh...hanster leh tahan 2 thn je hayat die...along beli 2 sangkar tuk beyonce!, satu tuk istirehat masa lepas mandi dan satu g tuk jejalan. Nak beli 2 g, sangkar 2 tingkat dan sofa tuk beyonce. Kalau sayang dieorg, beli je.


Beyonce - kocing!...

PrEcIoUs said...

lama x jmpa nini ngan bubu..
rindu plak rasa.. huhuhu..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

Nini & Bubu....sungguh sedap nama depa no...sib baik tak letak nama YANIE....hahhahah

kalau tak..sah2 haku jd hamster...kekekke

[ Hanie ] said...

Miss aiza:
tu la pasal...sedih plak bile dpt tau dorang bleh idup 2 - 3 tahun jer :(
Wahhh...beyonce tu! ingatkan ape, ropanya kucing...kuikuik :P

PrEcIoUs:
kah kah, marilah berjumpa. Aku pun dah jrg sgt pegi tgk dorang. gambar2 ni la pengubat jiwa lara huu. Nini dah montel dah :P

[yAN!e][pUTraJAya]:
comel kan nama dorang? encik fazli yg bg :D Die ckp..Nini tu ambik nama sempena nama hanie..bole? huhu.

green apple said...

amboii..bergaya sungguh hamster ko dok banglo lagi. orang gaji ada?

Fathiyah said...

chomelnye hamster tuh..rajin u bela pet nih..saya tak rajin la..tp suka gak tgk aksi comel depa nih ;)

[ Hanie ] said...

green apple:
muhehehe...buat stakat ni, jgn harap nak bg dok banglo. Blom ade hasil lg. Tgk la mcmmane kak d..dah ade banglo nye..baru bukak application utk org gajinyer :P

Fathiyah:
hee...minat nak bela dah lame. Tapi my mum yg tak brape suke. Ni pun tunang i yg jg :D

Ecah said...

hahahaha.. cah dulu penah bela hamster.. bela 2 ekor.. beranak pinak sampai byk anak bg kat orang.. umah banglo 3 tingkat pun x cukup.. *PITAM... tp dulu la.. la ni tak bela dah.. sbb kucing mak dah banyak!!!