Tuesday, November 18, 2008

Cincin? atau Gelang?



Cincin atau gelang yang korang prefer untuk majlis kahwin?

In my case...aku 'macam' nak gelang. Sebabnya..aku dah ada 2 cincin which is untuk risik dan mase tunang. Sekarang memang aku pakai. Kalau untuk majlis langsung nya pulak..kalau cincin lagi...tak ke banyak?

Kalau gelang pulak...gelang macam mane pulak designnnya yang sesuai untuk nikah nanti? Ker ikut suke jer janji ada? ker nak kene berlian2, kene banyak jgknak spend.

Yang penting ikut kemampuan..kang duk berhabis beli, lepas kawen...kene gadai. OHhh tidakkkK!

Susah-susah nak pilih samada nak cincin atau gelang...pilih dua-dua la palingggg senang :D Takde rase serba salah kan encik tunangku?

Tengah sale sekarang, dah ujung2 tahun ni..nak beli barang2 hantaran memang sangat bagus di waktu ni. Rambang mata dibuatnya..adoi!

22 Komen:

Miss aiza said...

Aritu along ada voucher poh kong, RM100 ...banyak tak tuer? hehehe

Fuzuri San said...

Saya prefer beli Lens Nikkor AFD 80-200mm f2.8 :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tu dia.....
cadangan incek tunangan cik hanie...
sekali dia nak belikan lens kamera...

hahahha..leh lilit kat lengan tu...

ahahhah

beli gelang lagi ok kot...
gelang @ rantai tangan...

skang bnyk design2 baru....

nampak sweet jer....

[ Hanie ] said...

Miss aiza:
Erk...rm100? bolela nak cover skitttt :D hehe

Fuzuri San:
Huik..wahai encik comelku syg..itu hantaran utk awk ke saya yer? Beli cincin harga mcm lense tu..bole?? mau cecah 2k gak kan? wahhh soka! ;)

[yAN!e][pUTraJAya]:
lense lilit kat tangan? hahaha kesitu plak die yer :P
erm gelang eh..tp tu la..designnyer mcm2..rase semua pun nak :D

Fuzuri San said...

XMO GELANG!! MAHALLL!!!!

Fathiyah said...

go for bangle..cantik..plus.wif diamond..hehe..habib latest design sume cun2..pujuk ler tunang u ;p

[ Hanie ] said...

fuzuri san:
gegee..alala, bukannyer slalu encik. Boleh eh? eh eh? :D

Fathiyah:
ic...ade yg berdiamond nye cantek? huehue...kalau ade offer, ok gak kan :D

ungu violet said...

saya nak gelang, sebab mase tunang dah dpt 2 cincin.
tapi tunang ckp nak sarung cincin jugak, sebab cincin tu lambang perkahwinan.cewahhh!!ye ke?hehe..

untung sape yg nak kawin ujung/awal tahun, sale sale sale!!!

aisyah said...

hehe...dua2 pun best...

tapi aisyah mintak cincin walaupun dah berlambak cincin di jari ni ha..
(kapel,risik,tunang...sume pakai..hehe)
sbbnyer...otak ku ini terperanguh dgn care omputih..sbb dari kecik dok tgk citer wedding omputih jer..
so..nak jugak cincin...
hahahha..

tapi terpulang laa...
gelang pun cun gak..
bnyk design yang menarik..tertarik..ko mmg da bomb..
ewahhh...

ps: mintak dua2 menarik jugak... ;p

[ Hanie ] said...

ungu violet:
harharhar, senang2 pujuk bg dua2 skali kan? wahh mami jarum pastu :P
hehe yg nak kawen lambat2 walaupun tahun depan, beli jer. Bukannye rugi pon kan ;)

aisyah:
Haa tu la kan. Biar pun byk...tapi cincin kita same la, slalu pakai. Kalau gelang tu..agak beraatt skit nak pakai ;)

Yerrrr...kalau ikot nafsu, mmg mcm nak mintak dua2 :P Tapi takpela...satu pun dah memadai. Yg penting dua hati menjadi satu...ewaahhHH! :D

dialicious said...

Kite mase tunang purposely mintak gelang sbb nak save cincin utk kahwin..mcm lg best sarung cincin mase nikah..mcm terharu gitu.;p tp kalo dh byk sgt better mtk gelang br practical.tp kalo white gold&diamond gelang paling murah pun Rm4K kot..mahal sket than cincin..tp skang sale mmg everywhere..leh survey2 dulu

@yue said...

hemmm...
akak pn byk dh cincin..
tp kawen tetap cincin gak...
skang pakai 2 bentuk cincin jek..
yg lelain simpan..
eh rasa cm nk trade in bli gelang la plak..wakaka...

nk klasik..cincin lah..so sweeettt....

Fuzuri San said...

AIYOOO!!! dua2 kaa?? pas kawen kite ngadap same2 eyh cincin dan gelang awk tuh.. :p

[ Hanie ] said...

dialicious:
haa tu la..sentimental value kan? ermm me pon lepas tgk komen2 kat sini..mcm berat ke cincin jgk :D
4k? huehue mahaiiinyerrr

kak @yue:
hehe tu la. W'pun dah byk, bile tibe waktu nikah tu..mesti rase lain kan. Sblom ni, mase tunang, bakal MIL yg sarungkan. Bila nikah...husband yg sarungkan...Wahh lain rasenye tu :P

fuzuri san:
muhehe...ngadap? kelakar jer bila bayangkan :P

Mrs. Amie said...

Hanie ku syg,

cincin is better la.. usually people will recognize either u dah kawin atau belum, thru the wedding ring!kan?

it is symbolic, symbol of love...

i have my merisik ring, tunang ring n kawin ring... but on my wedding that day, i was like.. nak rantai..... so, to conclude, husband said, beli dua2 la.. so, i got my wedding ring and rantai juga...

if En.Fuzuri can spend a thousand ringgit for his camera, kerah dia beli gelang n cincin skali... agagaga.. it's ok to spend for jewellery...

[ Hanie ] said...

yer puan amie...btul tu, thanks for your opinion. Saya mahu RING! :

hehe btul2. Spend utk brg2 kawen yg akan digunakan sekali seumur idup, tak rugi pun kan? :D

Memey Anuar said...

ring tu simbolik perkahwinan. Gelang beli lain kali la hehe

btw gamba ring yg hani tepek tu sgt cantik :)

like sgt2 cantik hehe

Ecah said...

sonang cito.. bagi duo2.. cincin pun sarung.. golang pun ko rembat gak.. ala.. dr beli lens lilit kat tgn cam power rangers.. balik beli 2-2.. rege pun dekat 2k gak.. wakakakakakaka..

Fuzuri San said...

THANKS KPD SEMUA YG TELAH MEMBERI IDEA UTK MEMBELI DUA2 SEKALI.. KOMEN ANDA AMAT SAYA HARGAI.. ^%$*%$%%^*(^

[ Hanie ] said...

memey anuar:
hehe..tu la..lawa kan? tido tak lena kalau dpt :D

ecah:
haha ni sape jd laki ecah ni, siap la...kene melabur byk :P

fuzuri san:
erk..tak tak, saya nak cincin jerrr. Yg mcm gambar kat entry ni pun ok dah :D Besau tuuu diomond nye huhuhu

Ecah said...

hahahahaha... mati la encik tunangan telah bertukar kepada otromen.. muehehehehe.. *larikkkk

The Mrs-Bride said...

wah wahh.. for me, i prefer a ring!! btol2.. cam syahdu gitu bila sarung cincin time nikah! yeahh.. me pun ada cincin risik, cincin tunang and of course, ada cincin kawen!! time kawen tak pakai la dua cincin tu.. jari-jemari clear tunggu nak sarung cincin kawen jer.. hehehehe.. i opt for cincin kawen!! kalo nak gelang tu okay jgak.. tp wat cam my sist, duit mas kawen yg hubby dia tambah sket utk jadikkan gelang.. so lagi best.. at least, tak burn camtu je duit mas kawen.. ada gelang as tanda peringatan..chewahh..

p.s. me simpan lagi duit mas kawen tu siap berdesign hantaran lagi.. tak cabut2.. hihihi..