Friday, November 7, 2008

Bila bercakap tentang muka

Aku ni takdela cerewat sangat bab nak jaga kebersihan muka ni. Tak perlulah facial tiap-tiap bulan, cream sana, cream sini..cukup takat pencuci dan pelembap jer untuk seharian.

Dulu aku pernah pakai toner, tapi muka aku akan jadi kering. Korang ada yang sama masalah dengan aku tak?
  


Untuk pelembap muka, aku guna Olay Total Effect. Konon nak nampak kulit sentiasa muda jer kan nak macam kulit Siti la konon-konon, tu yg terpengaruh jugak dulu. Tapi hasilnya memang berkesan, sekarang nampak la hasilnya kulit aku jadi tegang dan glow-glow sikit :D

Pencuci muka pon aku guna Olay ni jugak. Senang...takut pulak nak campur2 produk. Totally recommended!

Tang mata, aku ada masalah. Masalah lingkaran gelap yang aku tatau macam mana nak solve. Encik fazli aku selalu duk ejek aku macam panda sebabkan mata aku ni la kot ade serupa ker? ingatkan sebab kecomelan...rupenyer sebabkan kesembapan mata aku yang nampak macam kene tumbuk kalau tak bermakeup. Dang!~


Aku pernah guna olay serum sebelum ni. Bila dah abis, aku tak beli lagi sebab takde positif effect pun. Aku nak tanye pendapat la kan, sekarang kat tv ada duk promot produk Bio-assence Bio-Energy Eye Bag Vanishing Serum yang macam ada emas-emas tu? (seperti diatas)

Aku agak teruja nak guna...tapi yang menjadi musykilnya..kita (orang Islam) boleh guna ker? Tak macam botox plak ker ada emas tu? Atau sebenarnya takde emas pon?

Aku try la search, jumpa link ni (here)

Macam ok kan...saper-saper dah guna tak? Boleh tolong review? :D

11 Komen:

@yue said...

x pnh guna..
leh kn buh komen kt sini...
*lariikkkk....

QueeN said...

oh guna olay ni ok eh??
mengelupas tak muka??

[yAN!e][pUTraJAya] said...

Olay Total Effect <---- yanie pun pelembap ni

he he he

muka memang tegang..dah bersinau2...

bak ct nolijah

ahaha

[ Hanie ] said...

kak @yue:
erkk..komenmu..ku tetap menerimana wahai ak @yue, terima kasih ya :P

queen:
ok sgt utk kita..erm takde plak mengelupas dulu ;)

[yAN!e][pUTraJAya]:
wahh yanie gune juge yer? Tu ar pasal, berkesan kan ;) Kasi promotttt huehue

QueeN said...

ok..
ptg ni jugak aku g beli..
ahak..

Fathiyah said...

hi hanie...
sumtime i read ur blog..nice
like ur story mory ;)
btw,psl 'panda eyes' ni..i pon having the same prob
a lot of factors that can contribute to dark circle..
mcm i..i think sbb keturunan..agak2 jelah..coz i ni mmg jenis tido lmbt since uni time..tp,bila dah keje tido awal jg..still tak hilang dark circle..ada la kurang skit..ada reader recommend lancome eyes gel

chika said...

saya dah pernah guna bio-essence tu. tak berkesan pon. (untuk saya lah) sekarang tengah try bosy shop wise woman eye cream. :)

produk penjagaan mata macam2 dah saya try. blom ada yang memberangsangkan :( (eh eh... sedih plak)

[ Hanie ] said...

queen:
muhehe bagus. Nnt dah ade kesan...kasi review k ;)

fathiyah:
thanks for visiting ;).

Ouh yeker...samela. skerang rase kadang2 telebih tido gak, pun same jer! Keturunan tu tak cek lagi...nnt nak belek mata sorang2 :P Lancome? erm akan servey nnt ;) TQ

chika:
Ouh yeker...dah brape lame gune bio-assence tu yer? Tu lar, konon org kate, kulit bhgian mata adalah yg paling sensitif..tapi tang tu jgk laaa yg payah nak ilangkan masalahnyer...isk2

@yue said...

oh..bhgn mata yekkk...

akk guna timun je tepek kt mata..ngeh3..

ikot org gk benanya...pd akk bekesan la..

dlu mata ni mmg cm mata panda..auwww...

The Mrs-Bride said...

i'm using SKII now sejak Hubby belikan as Hadiah Wedding! chewahh.. so far rasanya okay tp tatau la kan.. baru 3 months guna!

btol2.. bab mata tu paling susah.. me ada eye bag jugak sket2.. eii geram laa.. camne ekk? kalo ada product bagus, inform ek.. if not, haruslah bertanya pada SA SKII lagik.. ahh.. terbang lagi $$$! huhuhu..

[ Hanie ] said...

kak ayue:
kroh kroh...buh timun eh? kalau elok, nnt kite try eyh :D

The Mrs-Bride:
ouh ic. hehehe tu la..tang mata yg masalahnye :P nnt akan di inform yer ;)