Wednesday, October 15, 2008

Nikah Outfit - By Mrs Amie

Thanks to Mrs. Amie yang telah membuatkan entry ni ( here ) untuk membantu aku serba sikit mendapatkan idea design terkini baju nikah aku nanti. mungkin untuk rujukan pengunjung lain jugakkan? ;)

Really help me, nampak sangat aku tak buat research? Hee buat la..just taktau nak pilih yang mana. Majalah, blog bloggers yang dah ada pengalaman majlis kahwin, aku dah tinjau-tinjau. Cuma taktau mana yang terbaik & tercantik.

Aku kalau nak buat pilihan, nak kene tanya pendapat orang, bukannya bole buat decision sendiri...kang dimataku lawa, dimata orang...buruk semacam jer kan. So...servey-servey adalah lebih afdal orang kata :) Thanks amie for your help

Selepas membaca pandangan Mrs Amie, dan meninjau-ninjau website Rizalman, aku terberkenan design yang ini.
Suka tang kolar (cekak musang) tu.
kalau aku yg pakai tudung ni haruslah tudung di masukkan
kedlm utk nampak effect cekak musang tu :D yer tak

Like it also :D
Suka tang kolar + tangannya itu, macam lain sikit penampilannya



   Yang ni...kalau nak buat pun, kebaya labuh


My theme for my akad nikah is not white...tapi adalah sikit white. Mau tau, kene tunggu sampai majlisnya nanti yer hehe kasi surprise sikit-sikit, aku sokaa!!

Untuk entry yang bertanyakan mengenai design baju nikah
dan borang nikah, aku masih terima segala pandangan, pengalaman dan pendapat anda semua. Letakkan jer kat komen entry tersebut.

Kepada yang telah memberi komen tu, terimaaa kasihhhhhhhhhh banyak-banyak yer. Jasamu semua akanku kenang :D

p/s: Har har har, asik cite pasal kawen jer...Agak excited dan aura pengantin sudah datang kot.
tengah ada mood nak pikir pasal kahwin² ni, kang angin kus-kus dtg, langsung takmo citer pulak

7 Komen:

Memey Anuar said...

dah tau white ngan ape hihihi cantikkkk :p

:D

@yue said...

hanie..

gmbo 1st..

# cekak musang tu lawa...tp button tu jgn byk gtu...

# lengan dlm gmbo tu kembng sgt...wt just nice...

# baju kurung moden...

# tudung msuk dlm mcm ibu arini tuh..

walahhh..anggunyeeeee!!

[ Hanie ] said...

memey anuar:
syhh syhh, kalau dah tau, diam2 jer tau :D

kak @yue:
hehe TQTQ kerna sudi mengomen & beri pendpt. Ouhhh satu soalan, ibu arini tu..sape eyh? :P

@yue said...

erkk...ibuk arini=pelakon indon yg pkai tudung..dia suka msukkn tudung kt dlm..pkai blaus pn..hihihi...

[ Hanie ] said...

ouh, terima kasih ya kerna memperkenalkan ku ibuk arini (saya enggak nonton crita indon ya buk @yue) huehhue

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hanie san..

pi beli majalan INTREND BULAN OKTOBER..khas utk perkahwinan..
ada contoh baju2 kawin...

yanie san baru beli majalah tu pagi td...muehehhe...

orang lain yg nak kawin..orang lain yg xcited..muehehhe

psssssssssst....[diri ku berdebar nak ke SS 19 sabtu ini]

[ Hanie ] said...

yanie san, saya sudah mendapatkannya jugak minggu lepas :D Ni sure tak pasan entry ni ada mentioned

http://haniefd.blogspot.com/2008/10/kekasih-lamaku-bergelar-dato.html

hehe. Tu la duk nampak SRK jer, :P

harharhar, tah2 yanie punye aura pun dah nak mai dah kot..tungguuuu sabtu ni ape kata dia :P