Monday, October 13, 2008

Kekasih Lamaku Bergelar Dato'

Terkujat?
Betul apa, kekasih aku di zaman lampau, baru dapat gelaran Dato' siapa lagi kalau bukan Shah Rukh Khan :D. Rata-rata ramai yang kurang bersetuju...apa sumbangan beliau untuk negara kita eyh? Setakat buat/berlakon filem di Malaysia? Ntah la..Tapi aku suka Shah Rukh Khan tu...Ouhhh comelll!

Tetiba pagi tadi aku terpikir pasal hal majlis kahwin aku nanti. Malam semalam, aku duk belek majalah Intrend bulan Oktober, aku beli mag tu bulan ni sebab ada hal-hal kahwin. Ada saranan dalam mag tu, kalau nak majlis impian anda berjaya seperti yang diangankan, sila buat persediaan setahun lebih awal.

Aaa? Aku punya majlis insyaallah tak sampai setahun jer lagi...aku tak siap satu hape pon lagi ni...aiyayayai. Hunting barang hantaran pun, budget bulan 12 baru nak start.

Ouh yer...lagi satu yang membuat aku duk berkira-kira dalam kepala ni, style for my baju akad nikah. Aku tatau lagi nak pilih design apa lagi. Yang terpikir, nak buat baju kurung moden. Tapi style yang macam mana eyh? Iskk...pening. Fyi, baju nikah aku nanti dari kain lace.

Ada suggestion nak buat design apa yang terkini? Bolela berikan serba-sikit idea yer. dah belek magazine², but still tak dapat decide 

7 Komen:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ha ha ah...yanie pun suko shah rukh khan...

memang diri ku antu citer2 hindustan...

he he he cakpong2..tahun depan ek kenduri hanie san?

[ Hanie ] said...

heee..suke yer? comel kan die? tang mata die tu yg mahal :D.

Syhh...insyaallah. Doa2 kan semuanya berjalan lancar yer. (meh ar naik pelamin skali yanie...bleh bercakpong2 secara duet :D)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ha ha ha....naik pelamin sama2 ek....

tolong arr carikan calon utk yanie

kui kui kui

Mrs. Amie said...

hanie..utk baju tue, less is more. pernah tgk design from Rizalman? why don't for akad, baju tue jer from lace.. dan kain dia cari satin bridal yg sgt soft atau pun kain from chiffon...i will try to find the design yg i ckp tue..nnt i paste kat blog

[ Hanie ] said...

Yanie:
Elele...nnt carikan tak berkenan plak dah... :P Ambik SRK la yanie, bleh jd Datin :D

Mrs. Amie:
Ic...rizalman eh? adekot dlm mag, tapi tak prasan yg mane amie ckpkan :D and yes...dah ade dah satin untuk lining & kain nya. TQ Amie akan direfer nnt bile dah updet ;)

@yue said...

errrr....dato idong besa....hahaha....

ade idea nk bg..tp tatau cane nk elobrate la hanie kt sini..nk tau msg akk ek..hehe....

[ Hanie ] said...

hehe ok ok, nnt buat pertanyaan khas yer :D.