Sunday, October 12, 2008

Harini Aku Moody!

Ni yang aku benci ni...sebab?

Berat aku naik 2 kilo!!!

Nak salahkan siapa?

1) Musim raya? Makan macam esok dah takda bend nak makan, sumbat je apa-apa yang di depan mata...rasa sikit-sikit...lama-lama badan aku membukit...adoi

2) Aku baru habis bendera jepun. Mengikut teori ibu aku, time kita period ni, badan kita banyak mengumpulkan air...sebab kita keluarkan darahkan...tu yang lebih cenderung untuk meminum lebih dari hari biasa. ada ker air kalau minum sampai 2 kilo? berapa gelen air pulak aku minum? iskkk

3) Sebab tabiat memakan coklat + bangun tengah malam. Ni pun salah aku..sebab aku selalunya akan makan waktu petang..bila dah ter'skip makan petang yakni untuk makan malam aku akan cepat lapar...Jadi untuk bangun waktu malam, makan dan tidur balik..adalah terlalu tinggi. silalah perbetulkan yer cik adik Hanie!


4) Bole tak? Asal makan kat kedai dengan Mr. F...kami akan order makanan...1 setengah sorang. Satu, untuk sorang makan...lagi satu order...SHARE! Ni nafsu makan membuak sejak akhir-akhir ni kenapa pulak dah. Bila makan rasa tak cukup jer kalau order satu...huheue sampai Mamak kat kedai makan tu pun, terbulat mata tengok kami order lagi, padahal dah sorang satu licin makan. Aihhh..pelik pelik

Aku rasa, kesemua point-point di atas adalah merangkumi semua kenaikan 2 kilo aku tu. Sila insaf dan berpuasa 6 selepas ini yer.
Dah..aku moody..nak pegi tolong masak-masak pulak kat bawah, orang nak datang...

Hik...makanan? Adoiii

Update

Mula-mula tahan diri dari merasa/makan makanan yang telah disediakan arini. Menu: Laksa Johor, Nasi Impit, Serunding Daging, Roti Sosej gulung, Kek Coklat, Pengat Pisang. Dan akhirnya.....

AKU GAGAL UNTUK MENAHAN DIRI DARI GODAAN NAFSU!

Adoi...
Terpaksa rasa...kang tak rasa, kecur air liur..
Sebab semua orang puji nampak sedap sangat, dan still banyak...jadi, dengan rasa serba salah + teringin...aku mengalah jua.

Sambil makan, sambil mengingatkan diri untuk start berpuasa esok...puasa 6! Harapan yang tinggi menggunung agar dapat turunkan 2 kilo itu semula...Berjayakah aku?

6 Komen:

fuzuri san said...

syg.. sori xdpt dtg ur open house siang td.. xbes aa campur2 org lain,, bakal menantu kene ade jemputan istimewa utk dia sorg jeh tau :D heee.. xder aaa..
Hey.. bile nak gie mkn kat kedai mee bandung ampang park tuh lg.. handoiii.. wajib 2 pinggan sorg kalu mkn kat situh :D
Neway esok kalau awk nak pose, jgn ajak sy tau.. lalalala...

[ Hanie ] said...

hik..mcmtu pulak. Kenela campur2 dgn org len...bile lagi dorang nak kenal bakal suami sy ni kan? :D Semua pun duk tanye...mana tunang sy hee.

har har, meebandung? awk sorang mkn..sy tak suke mee eh. Yg len, bleh masuk...hehe. Jum jum, ari2 pon takpe..janji mkn..ye tak? :P Membulat bersama-sama, baru sehati sejiwa (erkk..buleh pakai?)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish hanie san....2 KILO ker..

muehehhee...yanie pun tak timbang2 lagi nih...tak berani nak timbang kilo...timbang kati bleh kot...kui kui kui....

mcm mana plan nak kurus tu? tak menjadi ker?

[ Hanie ] said...

tu ar...sebab raya kot...semua makanan nak ngap. Guna kati? bukan akan bertambah ke bilangan angka tu? huhu.

jadi, tapi terskip2...hehe tu yg kurang efficient tu :P Sabor je la

The Mrs-Bride said...

orang kata... badan naik sebab happy! saya kata... betulllll!!!! :)) :)) badan sangattt naik sejak kawen nih.. eh silap! sejak hati berbunga2 bahgia sejak kenal Hubby (ecewahh!) :P

tp mama sy ckp, biasa laa hormon berubah pas kawen.. sbb tu badan naik..

so conclusionnya, takyah risau laaa! me dah debab2 nih pun Hubby orait jer! dia suka... hihihihi..

p.s. of course nak diet tapi slow2 laa. .takla drastic cam dulu.. *wink*

[ Hanie ] said...

har har har, tu la..same with me. Sejak berjumpe dgn kekaseh hati ni...makan tu lalu jer. Ingat nak diet...tapi asik langgar jer :D
Nanti kite dah kawen, mcm mana pulak agakner...mau berbelon lg badan ni..hehe mcm crita cinta kolestrol tu (pengsan!)