Friday, October 10, 2008

Di Hari Pertunanganku

Sebagai memenuhi request dari Kak @yue di entry yang lepas, sini aku flashback serba sikit mengenai hari pertunanganku dengan kekaseh hati, Encik Fazli a.k.a Fuzuri :D

Tarikh keramat itu adalah 11 Mei 2008 bersempena tarikh lahir aku. sile masuk dalam diari yer puan-puan

Cite pasal persiapan..sejak bulan 12 lagi lepas merisik, kami dah start plan untuk majlis ni. Beli barang-barang hantaran semua....yang mana akan aku beri pada dia, 7 dulang dibalas 5 dulang. ke terbalik istilah ni yer?

Aku start makeup dalam pukul 12 lebih macam tu, dan rombongan lelaki datang dalam pukul 3. Terlewat sikit dari rancangan awal, sebab family Mr. F dari banyak arah. So, nak kumpul semuanya, ambik masa sikit kan.

Member-member aku yang datang duk melepak dalam bilik aku sementara menunggu. Sembang-sembang, gosip-gosip. Bila rombongan dah sampai....aku mula rasa nervours! Biasala aku...The Ketaq Lady!

Tapi masa dorang duk bincang-bincang kat bawah, sampai sekarang pun aku tak berapa jelas apa yang dorang bincang sebenarnya isk2...kami duk bersembang sakan kat bilik aku. Tau-tau jer...ibu aku dah panggil..."cepat turun..sarung cincin" Erkk....dah abis bincang ke? Sekejapnyerrrr...iskk.

Pastu adegan bersalaman dengan bakal mak mertua, bersarung cincin, bersalaman dengan tetamu yang datang...dan diakhiri dengan bacaan doa. Alhamdulillah....aku dah sah menjadi tunangan orang :D. Macam tak percaya jugak la that time.

Ada sedara-sedara yang datang & jiran aku, duk usik-usik bila encik tunang ni masuk rumah selepas selesai semuanya dan masa waktu makan, aku perkenalkanla die dgn semua-semua orang belah pihak aku pulak.

"Wahhh hensemm la, pandai hanie pilih"

Hikks....tersipu malu la encik tunang aku dibuatnya :D. Memang hensem pon kan? baik angguk kepala lekasss! Tengok la tunang dia ni macam mana pulakkan hahaha angkat bakul bawak sendiri nampak. So lepas tu, ambik2 gambar sikit...pastu dorang pun balik.

Untuk melengkap entry, aku tempekkan beberapa gambar yer... Official Photographer kami aritu adalah Omar.

Sorry kalau gambar bawah ni kurang clear...aku godek-godek...jadi agak blur sikit..isk isk.


Nak tengok lagi? Klik kat Omarbahrin Flickr

16 Komen:

Mrs. Amie said...

chantek chantek.. muka hanie nmpak lain...

long reach excavator said...

sure, why not!

Fuzuri San said...

wahh.. teringat kenangan silam :D

[ Hanie ] said...

Mrs. Amie: hee TQ amie...sib baik bermakeup..kalau tak mau sembap jgk muka ni

fuzuri san: Hik...i missed that moment too ;)

OB said...

huhu.. comel encik tunang nih :p
hanie..ada blog baru x bitau..huhu

[ Hanie ] said...

ob: yer....comelll!! :D
heheh alahai...blog ni baru wujud lagi :D hee

Mrs. Amie said...

En. Fuzuri..wah, baru setahun jagung bertunang, dah jadi kisah silam yer..awas ek hanie.. kekasih hati mu ini cpt sgt membiarkan masa berlalu...agagaga

[ Hanie ] said...

har har har....hepp..dengar tu encik fuzuri...:D Ayayai...

@yue said...

erkk ...alamak...keterlambatan nk ngomen..pdhal diri sndri yg request..keh2..

tu dia...tunang dh cm nikah...cantek laa bajuu....*wink*

[yAN!e][pUTraJAya] said...

budak yg baju biru tu memang kecomelan terserlah..muehehhe....

[ Hanie ] said...

Kak @yue:
mcm nikah ker? tu la..ingat nak terus panggil tok kadi je aritu...tapi diingatkan supaya harap bersabar huehue. thank you :D


Yanie:
err...mekaseh :D Harapkan tukang makeup nyer

huda said...

hye..
i br je bce blog u..then,terbce plak entry psl tunang n kawin ni..insyaAllah,next month nk btunang,so,excited la plak ble bce blog org yg da experienced ni..neway,bju tunang u,cantik..me likey..

[ Hanie ] said...

Hai huda, thanks berikan komen. Ouh congrats in advanced, smoga semuanya success k :D. Mmg excited..pastu tak caya plak dah jd tunangan org. Same like me :D.

TQ so much. baju tunang tu simple sgt. Buat kebaya biasa jer :D

[ Hanie ] said...
This comment has been removed by the author.
The Mrs-Bride said...

chantek baju nyehh.. nice color! :D

[ Hanie ] said...

thanks nita :D