Saturday, October 11, 2008

Chocolate

Anda semua suka makan coklat?

Aku adalah penggemar coklat yang terlalu sukaaaa sgt!!! sile ikut intonasi sukaaaa tu yer..baru korang paham perasaanku ini

Semua coklat aku makan, baik coklat susu, coklat putih mahupun coklat gelap (dark chocolate) yg ni agak kurang sikit...tp kalau ada, aku ngap ajer.

Dulu ada satu masa, ayah aku bawa balik coklat..masyaAllah punyala banyak dalam satu beg dari oversea. Korang tau la kan, coklat kat oversea memang la murah-murah. So bila dah tengok terlalu banyak coklat yang bermacam jenis dan rupa bentuk yang tak pernah aku jumpa kat bumi M'sia ni, sure lah jakun sikit.

Kami adik-beradik pun bahagikan samarata coklat-coklat tu, tapi akhirnya tak sempat bagi pun, masing-masing dah ngap..so tatau nak bagi sorang berapa. Sepanjang sesi coklat tengah banyak ni...aku makan ni jer. Pagi makan coklat, tengahari makan coklat...petang makan, malam makan. kemaruk tak?? mau kene kencing manis berdarah camni!

Tapi sedaaappppp...sape tak rasa heaven kan..coklat free!! walaupun duit ayahku yg disayangi. Aku ni satu jer la...benda lain semua aku kata gemuk kalau makan...nasi, mee kuning, daging, air ber gas...tapi coklat...aku kecualikan dalam kategori gemuk ni hahaha ada diskriminasi disini.

Aku cuba masa tu, makan pagi siang makan dengan coklat...nak tau apa hasilnya? Berat badan aku turun!! Pernah jugak la guna teori kalau nak kurus, makan coklat jer seharian...pasti kurus. Memang la kurus...cube cek air kencing sikit...mau positif tahap gula tu. Tapi sekarang tak buat dah....

TAPI.....


Kalau ada coklat yang aku beli, pastu teletak dalam bilik aku...sure kalau aku terbangun tengah malam, mata belum betul-betul celik lagi...akan capai coklat tu...dan makan! Pastu, bole tido balik buruk tak perangai? Kalau sekeping dua takpa, ni sekali 3 peket kitkat yg 2 bar tu aku bole telan mana tak tembam camtu makcik?? :D

Tah la..kalau dah suka...tak elok pon jadi elok..setuju??

Anda semua ada kemaruk cam aku tak? Kalau ada...sila kongsikan bersama yer ;)

4 Komen:

:FaMiEyiNLuRvE: said...

kite pown suke coklat..tp xsuke sgt kitkat sbb manis sgt..hehhe..
yes, coklat bukanlah penyebab kegemukan..hhehe

[ Hanie ] said...

kitkat sedap! hehe. Setuju yer coklat tak gemukkan? camni ari2 makan pun no hal ye tak. :D

The Mrs-Bride said...

ohh.. me paling suka dark chocoloate!! enak bangettt.. tapi takde laa chocoholic... hehehe.. but kalo nak kasi present chocs, sila kasi yg dark chocolate or bitter-sweet chocs yerrr.. :P :P

[ Hanie ] said...

ouh really? me tak suke dark coklat sgt...agak pahit. best kan dpt present coklatttt..heaven! (pernah dpt dr org itu..hehe rase mcm nak lompat2 je dat time :D)