Wednesday, October 8, 2008

Aku dan Dia

Meh aku nak cite, macam mana kisah aku...dan Dia

Setahun yang lalu, Dia mula mengenali aku dari kenalan Ofiz yang mana selalu aku jumpa. Hal kerja kan...tapi aku tak perasan kewujudan dia kat ofiz tu nampak sangat aku tak pandang laki..malasss. Yang aku tau, ada la dua orang lelaki jer kat ofiz tu, yang lain semua perempuan, tapi laki-laki tu pun dah berumur dan berkahwin.

Pastu, aku terasa pelik, ada akak ofiz die duk tanya pasal aku. Tinggal mana, pergi keje naik apa...dah kawen ke belum. No fon berapa. Mula-mula ada jugak terpikir "akak ni tanya-tanya ni nak kenalkan kat anak die ker? Len macam jer tanya" Hik..Tapi rupanya dorang nak kenalkan untuk Si Dia ni :D

Dah dapat no fon semua, mula la contact-contact Cik Manis dan Encik Kacak ni. Biasala di awal-awal kenal, mulala bercerita sejarah silam...dengan sapa pernah bercinta, macam mana kehidupan lalu kan...kami dapat terima antara satu sama lain. No secret2. Buruk baik pon, open. Baru kita tau macam mana org tu kan?

Nak tau? Si Dia ni banyak peminat wooo. Hee nak ambik giliran kene que yer adik-adik :D

Tapi hati dia dah berkenan kat aku kot...sib baik aku beri positif answer, kalau tak...sure dia dah nak kawen dengan orang lain. Tu la namanya jodoh!

Tapi sepanjang kami kenal, macam-macam dah kami lalui, susah dan senang. Aku kalau dengan Si Dia ni, memang kalau marah ke, merajuk ke...akan lepas jer. Takda hipokrit-hipokrit atau simpan-simpan. Baru jujur pada diri sendiri dan Dia...yer tak. Kalau waktu 'aku' yang dulu...aku jer pendam rasa...aku jer emo sorang2. Sekarang NO MORE.

Dalam pada marah-marah sayang tu... Aku tetap sayangkan dia. Sebabkan aku terlalu sayang dia la, aku jadi terlalu sensitif. Merajuk kejap-kejap jer...tengok muka Dia, lama-lama cool balik. Tak bolela nak lama-lama, kang aku rindu..sape susah?? Jawab?

Walaupun hubungan kami masih baru, aku rasa macam dah kenal lama dengan dia. Sangat lama. Tu yang membuatkan kami ngam kot. Maafkan saya yer awak...kalau awak kene banyak sabar dengan saya.

Famili dua-dua pihak dah tau, apa lagi...lancarkan step yang seterusnya. Memang terlalu cepat rasanya..tapi semua yang kami rancang, berjalan dengan lancar :D. Sekarang, aku dan Dia dah pun bertunang, hampir 5 bulan. Insyaallah, tahun depan akan terikatlah kami sebagai suami isteri. Tak sabor nyerrr!! erkk gatai!

Aku sangat berharap dan sentiasa berdoa, hubungan kami ni berpanjangan walaupun terkadang tersentuh jugak dengan anasir-anasir luar yang sengaja atau tidak sengaja 'menganggu'. It's hurt me!

But I know...you always love me and always be with me right...Thanks Sayang :) Love you so much!! BIG HUG!!!


5 Komen:

@yue said...

yang..nk tgk gmbo tunang..hihi...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tak kenal...makan tak chenta..

jehhehehhehe

[ Hanie ] said...

@yue: Gambar tunang? dah ade kat blogdrive tu..hehe. ke nak tempek kat sini? Nanti akan dibuat entry lain eh...sabor tau

yanie:: makan? hee yer yer...betul! Ni dah terlebih kenal dah ni :D

@yue said...

ala hanie..sila wat entry len k..hikhik...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

alamak..tersalah eja la...

TAK KENAL MAKA TAK CHENTA.....

pinjam kete BMW tu bleh?


kui kui kui....