Monday, September 22, 2008

Wedding Plan - TAG

Aku di Tag oleh Mrs. Amie. Adoi panjang betul Tag kali ni. Iskk...namun aku gagahkan jua menghapdet dan menjawab segala pertanyaan2 yer Puan Amie :D

The Wedding Plan

1. How old are you?
Umur? Tehehe jawapan artis bolee? NO KOMEN PLZZ! 25++ Jgn gelakkan aku sebab ketuaan aku ok!

2. Are you single?
Nop, already engaged to my beloved fiance..Mr Fazli :D I LOVE HIM SO MUCH

3. In what age do you think you’ll get married?
Ouh...hopefully next year, by 26 years old. Insyaallah. Doakan kami agar dipermudahkan segalanya AMIN ayat macam tak sabor dah nak bernikah gayanya yer

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
Insyaallah, harap2 begitulah. I always pray of that.Walaupun tempoh hubungan kami baru setahun jagung. Tapi dah mcm 10 tahun bersama. Direct ckp jer eh...gado pon mcm dah laki bini gado baling pinggan mangkuk semua hanyalah imagine okee!

5. If not, who do you want to marry?
Shah Rukh Khan, bolee?

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
Hmm, rase mcm garden/beach wedding. Tapi laut mane aku nak pegi? Rase mcm traditional wedding. Masih dipikir2kan lagi. Duit cukup...jalan je

7. your ideal motif?
Erm, wellwellwell. In my mind, aku nak color2 pastel gitu. Purple, pink & white! :D Putih jadi color utama, purple & pink sebagai penyerinya. Maybe my wedding dress akan color purple or pink. Masih samar2 lagi la. Tp mmg dat combination color..hampir pasti! :)

8. where do you plan to go on a honeymoon?
Hurm, Parissssss...bole? Kalau cukup matawang asing. Kalau tak...berangan ajerla kan :) Dlm negara pon bole, oversea pon ok. Yang penting, hanya kami berdua :)

9. how many guests do you think you’ll invite?
Hurm, it's depends. Mungkin 1000? or less? tatau la, senarai blum kemaskini lagi. Setahun lagi ma, bwk bersabor yer

10. do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Simple kot. But nampak sgt sweet and nice! Takmola yg serabut2 atau glamour sgt...kang tak terlarat nak pikir. Nanti timbul mcm2 masalah yg bole buat darah mendidih 100% kang, tak berseri wajahku di hari persandinganku. Terus nyanyi lagu Pelamin Anganku Musnah kang.

11. do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
I don't do vows... i only pray to Allah... Semoga jodoh aku berpanjangan.. copypaste ayat Mrs Amie jer...same ar kite

12. how many layers of cake do you want to have?
Haa, untuk aku selayer, utk bakal husband selayer, utk family sendri, family belah die selayer. Kang nak mkn tak cukup plak kan? merepek! Cukuplah takat 3 or 4 tingkat kot

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Simple place sudah memadai. Kalau hotel pon ok gak. Kalau ade duit terlebih2 kan :D

14. when do you want to get married, evening or morning?
Ermm...dua2 pon bole :D

15. you’d rather have your reception outdoors or indoors?
Indoor la kot. Kang makeup aku cair dek terkene panas. Terus jadi pontianak!

16. do you like a grand entrance for your groom?
:D Yes

No. 17 dah hilang! huehue ni aku copy paste je dari Mrs Amie, die punye ilang, aku pon ilang la kan :P

18. name the song/tune you’d like played at your wedding??
Lagu2 jiwang yg menusuk jiwa dan raga..uhuk, oldies. Lagu2 selamat pengantin baru tu pun orite, tapi takmo la dari pagi sampai ke petang lagu same jer kan

19. are you a morning person or a night person?
Morning!

20. do you want a solemn ceremony or a light one?
Light kot...

21. what age do you want to get married?
Erm, taknak lewat2...as soon as possible

22. describe your ideal husband/wife.
Yang sayangkan aku seadanya. Kalau boleh sayang tu sama atau lebih aku sygkan dia :D Dihargai dan saling hormat menghormati me & my family. Yang penting, bertanggungjwb dan dpt hidup susah senang bersama

23. do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
Fork & spoon :D

24. champagne or red wine?
Tidak..dua2nya. Tak kisah ape2 pon, janji sedap, secukup rasa dan tak tawar :D

25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
sehari selepas wedding belah pihak laki selesai

26. money or household item?
Prefer money! kalau nak beli hadiah barang2 pon kalau unik...aku ok je. tp yg susahnyer, kalau hadiah yg duk ulang2 :D. Tp kalau korang nk bg, aku trima jer. Rezki jgn ditolak :D Tp rasenye amai pengantin prefer bg duitkan. Dorang bleh buat belanja :D

27. who will pay for the bills?
Both

28. are you ready for married life?
Err..insyaallah. Masih dalam persediaan

29. do u think you will still be a virgin until u get married?
Yes, of course!

30. will u always be true to your wife/husband?
Insyaallah. Demi kebaikan dua2 pihak.

31. how many kids do u like?
Err...4? hehe brape2 pon takpe. Baru meriah family :) aku je kang yg tak larat nak bersalin kalau byk2 isk2

32. a new house for a newly wed or an old one?
Utk permulaan, mungkin duk rumah yg sedia ada. In the future of course baru beli rumah baru :)

33. will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
Semua2 mau sambut

34. what kind of cuisine would u like for ur wedding?
Erm, malay food. Yang semua org pon bole makan. Kang pelik2, tak ke rugi plak

35. will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
Wupps! Gambor2 berjln berdua tu mmg sah la kan. Nak tunjuk anak2 aku, tgk time mak ayah depa bercinta camne kan :P

36. whose wedding plans would you like to know next???
Terutama buat mereka2 yg belom berkahwin. Baru padan sama2 perah otak nak jwb soalan ni hehee. SILE JAWAB DENGAN PERINTAH!

4 Komen:

Mrs. Amie said...

thank u sbb jwb!

[ Hanie ] said...

muhehe...same2. No problem :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

UISH...panjang nyer dia nyer TAG...he he he

[ Hanie ] said...

yer...sile jawab yer bg sape2 yg blum berkahwin tu :D Nak tau gak impian anda semua camne plak :D