Tuesday, September 23, 2008

Raya Ohh Raya

Mungkin seminggu lagi kita akan menyambut hari lebaran. Sure you all tengah bertungkus- lumus menyiapkan apa-apa yang tercicir belum berganti atau beli kan? Lagi-lagila...bonus masuk arini!

Me? yeahhh meh nak citer....

Tahun ini adalah tahun yang kita paling malasssss nak persiapkan baju raya semua. Ntah, ramai jugak member-member aku yang terkene simptom ni. Orang, bila dah bekerja, ada duit sendiri...lagi syok nak shopping kan? Ini tidak sama sekali...lagi melambat-lambat kan lagi adalaa :P


Mulai harini, harus mendisiplinkan diri untuk shopping raya...kang orang semua pakai baju baru...makcik ni duk tersedu-sedu pakai baju lama :D
pakai jer baju orang-orang kat kampung tak pernah tengok...siapa je yang perasan kan?

Tengokla balik nanti singgah memana yang sempat....tapi sure berduyun orang. Semua pun budget dapat gaji baru nak sakan....adeh.
aku siap pakai seluar lagi nak bersesak2 dengan orang harini..semangat harus ada!

Tapi, ada satu yang aku dah simpan/beli untuk raya nanti...nak tau apa? BROOCH tudung! Ha ha ha. Biarpun harga tak seberapa, tetiba aku berkenan kan.
simpan untuk raya...sanggup tak pakai lagi tu.

Takpa, apa yang ada je dulu kan. Bersederhana dalam semua benda
insaf

Yer, kuih-kuih raya pon belum terbeli juge. Tahun ni, ibu aku membuat perintah darurat dari membuat kuih raya...heee die pon takda mood raya. Semua pun beli...marilah beramai-ramai kita membuat kuih tunjuk, beli dan makan yer akak-akak semua.

Jangan siapa yang harap atau bertanya kuih mana yang kita buat bila datang rumah raya nanti. Memang takda!! :D
ouhhh....bole tak aku dah ngidam kuih tart dari sebelum puasa lagi...sampai sekarang belum tertunai lagi...adoi

Okeh la, mood raya baru nak ada sekarang ni. Tu yang bersemangat sikit...kalau tak, jangan harap la kita nak cite.

Sapa mau join pegi shopping petang ni????

Dari yanie putrajaya & kak @yue ....terima kasih daun keladi. Selamat hari raya buat anda berdua juga! ;)

8 Komen:

@yue said...

klu la dekat, mau je ajak hanie p soping kt pkns..adehh...sabtu kompem sosaaakkkkk!!!

[ Hanie ] said...

hee...pkns dah jln dah awal puasa dulu. Dah tawaf..tp mcm sama jer tiap design kedai2 kat situ.
Tu ar pasal...mmg tak nampak jln dah la kan..nampak tgn org je duk capai baju2 :P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yahoooooooooo
sabtu ni nak ngedate dengan kak ayue kat PKNS...

jom cek hanie...join sama

jehhehehhe

[ Hanie ] said...

hehe...mcm nak gegar shopping raya tempat lain...hee. Wahh, mmg dah plan ke tu? :D

rahmanraof said...

shopping? apa lagi jalan tunku abdul rahman la beli, tudung..heheheh...

[ Hanie ] said...

rahmanraof: yerrr...selepas keje ni akan ku serang di sana...wisma yakin :D Tgh ade mood ni...nnt takde mood, satu pun tak jln isk2

green apple said...

ko kena beli bungapi dulu baru mood raya datang

[ Hanie ] said...

tu ar kak d, semlm dah nampak org jual bunga api. Adoiii tingin benor rasenye...ingat dulu2, nyaman btul dpt main bunga api...baru feel raya tu ada. Kalau tak dpt bunga api, monyokkkk je! beratus kot ayahku menghabiskan hanya utk bunga api...huehue