Sunday, July 1, 2012

Cinematography by FD 2 Production

Assalamualaikum & Haluuuu semua

Lamenye laaaa hai tak terupdet blog ni..
ade lagi ke yg ingat and nak jenguk blog ni
(ampunkan tuan blog, lame sgt menyepi tanpa khabar berita :D)

Life aku sekarang takda bezanya macam sebelum ni...
cuba bz dengan kerja2 pejabat (tersangat)
& sekarang ni sebok tolong suami dengan 'projek' baru :D
nanti kite cite pasal tu

Cite pasal hannah,
dah semakin besar, comot, nakal dan macam2 lagi la hehe
aktif sgt dah sekarang ni, mulut pun tak henti cakap je :)



hello aunty2 semua :D



ade je keletah die yg mencuit hati
kadang2 ade jugak yg buat kite kurang sabar huhu
tapi nak buat macam mana, die tgh dalam proses membesarkan..macam2 la ragam die :)
next entri kite cite banyak2 lagi pasal dak tecit ni ye




Sekarang ni, aku sebok juga tolong husband dengan projek terbarunya
bukannya tak buat dah fotografi, cuma buat masa sekarang ni, nak cuba benda baru :)
kalau ada siapa2 yg sedang mencari khidmat videografi untuk wedding atau ape je majlis bolela emel atau tinggalkan komen kat sini untuk kami emelkan pakej :D

Sekarang ni kami sedang buat pakej promosi harga yg sangat hebat untuk follower dan kenalan blog ni, start from RM 999 PER EVENT!! :D



Antara portfolio yg you all boleh view, fill free to click link kat bawah ni

https://vimeo.com/42241947

http://www.youtube.com/watch?v=1CjMw7ThiEs&hd=1






any info bolehla hubungi FD 2 PRODUCTION, email : fazlifd@gmail.com



OKla...
sambung next entri nanti ye :)


p/s: dah lame tak updet blog, rase kekok teramat nak mengarang citer :D




Thursday, January 12, 2012

Entri di tahun baru

Salam....
org dah setgh bulan masuk tahun baru. aku baru nak buat entri :P
sebok mengalahkan VIP plak aku ni kan hishhh
org len dah berupdet lame dah blog mereka
selamat tahun baru diucapkan kpd pengunjung blog kecil ini
semoga tahun baru ni bertambah2 rezki dan kehidupan u all lebih gembira dan berjaya :) AMIN

tahun baru ni, cite best takde sgt
biase2 ajer
sebok dengan keje, rutin harian menjaga anak dan rumah tangga
cuma awal tahun baru ni, dah 2 kali kene tinggal dek suami  sebab die outstation uhuuu
mencabar ok...
rase patah sayap sekejap
mane taknya...hannah sekarang ni kadang2 ade je ragamnyer
lagi2 kalau time bende ade  yg tak kene...die bole merengek taknak henti2
siap pusing2 kan badan atas lantai...nangis2, ngamuk2
bagi tu tanak, bagi ni tanak
tunjuk botol susu, bile aku bagi die geleng kepala
pastu die tunjuk lagi botol..bile bagi, die geleng kepala
siap aku tukarkan plak gune botol lain, bile bagi, geleng,
pastu mintak balik
sampai bile nak abis ntah uhuu

pastu tunjuk pegi dapur, tunggu die tunjuk ape die nak...bile dah tunjuk
semua tak kene...tunggu lg die tunjuk bende lain..bagi taknak
heeeee ponat den
sian kat die, mak nye ni tak paham2 yer
(haa baru tau susah senang melayan dan membesarkan anak? aku dulu kecik2 mcm mane la agaknye..takut pulak nak tanye ibu :P)

setakat ni, tu yg extream skali ragam hannah
yg lain semua ok...alhamdulillah
berjln pun dah laju jgk..walaupun nampak mcm bertatih :)
apepon ragam hannah ..mummy tetap syg hannah tau :)



Thursday, December 29, 2011

korang benci tak kalau ada manusia yg berlagak bagus, berlagak pandai?

vahhh...
tajuk mcm panas je ni
memang pun

ni dari kesah berlarutan kat FB member aku la ni
haih, ade sorang mamat ni (member skolah aku jgk),
tak abis2 duk kondem2 kerajaan pusat skrang itu ini
bile die dah keje di bawah kerajaan pihak yg satu lagi (ada satu negeri ni, tp takyah mention lah)
so die kate la mcm2...
kerajaan yg sblom ni itu ini
kate melayu skrang ni me'LAYU' laa
pastu mcm2 la die kutuk situ sini
hish rimas ok

ko nak tegakkan bende yg ko tau atau rase betul..
go ahead, tapi sepatutnya hal2 dlm yg sulit tak patut pun ko canang2 bagai
jgnla sampai memperkecilkan org lain yg tak bersetuju dgn pendapat ko
pastu boleh plak gado kat page org nak tegakkan la jgk kebenaran die yg tah tah betul tah tah tidak tu
hishhh anoyying

bab2 politik ni ade yg sensitif ok
kalau betul..nak kan perubahan
usaha, sembahyang byk2...dipertunjukkan kebenaran
ni tak, pung pang sana sini, alih2 memalukan diri sendiri buat ape
hishh..rimas, semak otak aku dibuatnya

aku ni pun kalau boleh tanak ambik port gak ape yg die canang dlm fb die mahupun kawan aku ni
tapi, eh ntah la...




Thursday, December 22, 2011

Hannah 15 bulan!


semalam hannah dah genap 15 bulan
alhamdulillah...
dah besar dah anak mummy ni

keletah die
jalan dah bolela nak menapak
bangun boleh sendiri tanpa berpaut
then menapak pun boleh, slow2 jer
tp kalau die nak cepat, terus die merangkak balik tuju destinasi uhuu
mungkin seminggu dua lagi, jalan la tu kan hannah

sekarang ni, dah pandai recognize benda2 mcm bird, cat, kipas, lampu, bantal busuk (erk)
kalau bird tu, die akan kata, " beh", takpun "ba"
kalau nampak cat, perkataan tak keluar, jerit je lebih sambil tunjuk2 :P
sekarang nak pujuk die pun, kalau die jerit dlm kete and aku yg drive
aku sebut je la cat, sure die tercari...padahal die duk dlm car seat tu, mane nak nampak kan kat luar
lagipun takde pon cat..saje pancing je supaya die leka jap huhu (maafkan omakmu nak)

sekarang
hannah ni ade masalah nak poo poo
bile die nak berry je..lepas die teran2, sure die nak nangis
rupenye berry die tu, besar dan keras!
kadang2 kesian sgt tgk die, mcm satu penyiksaan plak bile nak poo poo kan
haih
buah dah bagi, air prune dah bagi...vitagen pun bagi
susu pun dah kurangkan sukatannya
tak jln jugak...
mcmmane nak buat ye
tetiba aku terpikir,
lebih baik die cirit birit daripada die susah nak membuang mcm tu huhu




gambar selingan
*

*

*

*

*

*

*

*

*



hensem tak mamat atas ni?
ade mcm muka Hannah tak? heee
masuk tangan dlm seluar tu yg mahal tu
kalau time sebaya ni... die (suami) bagi gambar ni kat aku...
maybe bole tangkap cintan dah waktu ni auw :D
(love you :D)


Thursday, December 8, 2011

Produk Himalaya untuk kelegaan batuk anak²

terima kasih la kepada yg memberi komen dan cadangan di entri sebelum ni
mmg sgt2 hargai dan berguna :) (hug!!)

ni ade bende yg aku nak share pulak
produk himalaya koflet atau diakof ni elok utk hilangkan kahak kanak2
die tak bahaya sebab himalaya produk ni guna herbs
so dari komen2 dan review ofismate aku yg dah gunakan ni utk anak2 nya
memang berkesan dan cepat tindakbalas nya
rasa selesa je tekak anak tanpa kahak lepas tu :)
aku ingat nak cari jugak satu,


Koflet (click to review)




dan Diakof (click to review)



ada sape2 yg dah try produk ni, bolelah la jgk review kat sini :)



Tuesday, November 29, 2011

Nak mohon pertolongan :)

sejak aku postkan hal berkaitan budak kecik tak elok mkn ubat batuk atau selsema [ entri ini ]
bile skrang ni hannah batuk ke, selsema ke
aku dah fobia plak nak bagi die makan ubat
so jadinya?
batuk die tak kebah2 huhu
sian plak si omak ni nengoknye
sampai nak termuntah2 dibuatnya

jadi nak mohon la wahai ibu2 dah rakan yg budiman sekalian
ada tak tips atau petua (selain mkn ubat)
yg boleh diamalkan untuk hilangkan batuk/kahak si kecil ni?


Wednesday, November 9, 2011

Makin terabai


makin terabai lah hai blog ni
huu
takpela, pasni takleh janji nak updet selalu
kang memang tak updet
so kite buat biase2 jer ye
sure idea mencurah2 :)

Ouh congrats to Anil & famili yg somel yg telah melahirkan puteri sulungnya bernama Mecca Rose :)
sgt unik dan secomel namanya
yg best skali..little one lahir sehari selepas birthday mummy nya
auuww, nanti bole sambut birthday sekali kan anil :)

aritu ade attend birthday amy's daughter, anya
majlis berjln dengan lancar dan anya sgt behave aritu kan
die tau tgh meraikan die kan :)
sorry anya, aunty tak tertransfer lagi gambar utk dipaparkan
heee will try my best yer :)

tu je la updet serba sikit
oh yer,
si omak hannah tgh risau ni
hannah tak boleh jln walaupun umurnya dah nak masuk setahun 2 bulan huhuhu
bertaktih lagi
berdiri dah tegap dah
cume bile disuruh menapak, die tersengih2 ingat org nak main dengan die
dan setapak dua, die jatuhkan diri uhu
hai lah anak...
you all ade ape2 tips tak? :D


si kecik dengan toncitnya :P


Wednesday, November 2, 2011

Hati orang ...susah nak ramal

sejak kebelakangan ini, aku memang sebuk
sebuk dengan hal keje
sampai tak menang tangan
ni nak capai...tu nak capai
kalau boleh gune kaki nak buat keje, memang dah guna dah huhu :P

dlm tgh banyak2 keje ni
biasa la, ade la yg terasa hati, terlepas cakap, menekankan org lain
sebab semua benda nak cepat, keje tak surut2 gak malah bertambah
kang ade je yg terpacul keluar dari mulut benda yg dicakap tu menyakitkan hati orang

yg aku ni...setakat ni takdela la KOT menyakitkan hati orang :P
walaupun jawatan aku kat sini, hanya bos kecik
dah jadi tempat luahan staf2 kat sini yg tak puas hati dengan org atas
haihh, serba salah dibuatnya
yerla, org atas pemikirannya begitu
yg ni, pemikiran nya mcm ni
aku sebagai orang tengah, kadang2 geram jgk bila org atas buat mcm ni
sama2 banyak keje, patutnya bolela bertoleransi sikit kan
bukannya push sini sana, jerit sana sini depan orang luar
kita ni deal dengan org yg dah dewasa,
bukan budak2

bila dah jadi tempat luahan ni
kadang2 kesian
sampai dorang ni dtg keje pun dah tak seronok,
rasa stress and nak balik cepat2
memang tak best kalau suasana keje macam tu! betul tak?
haih

dan aku pulak berharap dan berdoa,
nanti in future ni takdela aku bersikap mcm tu dekat staf2 lain
yerla, kite kadang2 ade jugak masalah lain, kadang2 terlepas jgk kat orang lain kan?
haa tu yg maybe staf atasan ni alami kot
tp takat mane org bawahan bole tahan kan
sekali skala takpela...kalau dah hari2...
BOSAN!

orang nak dtg keje happy2, walaupun keje banyak2 at least kalau suasana gumbira je
nak buat keje pun rasa tak stress